Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Se snygga frisparksmålet som gav HJK segern i derbyt – regerande mästaren rycker ytterligare i tabelltoppen

Uppdaterad 01.07.2021 09:53.
Programmet är inte längre tillgängligt

HJK är fortsättningsvis obesegrat i fotbollsligan. I kväll var det lokalkonkurrenten HIFK som fick ge sig mot tabellettan. Filip Valencic gjorde matchens enda mål i slutet av första halvlek.

Det var nästan en inramning som påminde om tiden före pandemin då HIFK och HJK möttes i säsongens första Helsingforsderby. 3588 åskådare hade tagit sig till Tölö fotbollsstadion vilket gav säsongens högsta publiksiffra.

Publiken fick se ett mål i matchen och det gick inte av för hackor. I slutet av den första halvleken fick HJK en frispark som Filip Valencic förvaltade. Valencic skruvade in bollen i krysset bakom en chanslös Calum Ward i HIFK:s mål.

Direkt efter paus lyckades HIFK skapa lite press mot HJK:s mål via flera hörnor, men kvitteringsjakten kom snabbt av sig. I den 49:e minuten blev Macario Hing-Glover utvisad då han rev ner David Browne.

Skott i burgaveln HIFK:s bästa chans

Och med tio man på planen hade HIFK svårt att stå upp mot tabellettan. HJK hade koll på läget och släppte inte HIFK till speciellt farliga lägen. Den bästa chansen kom efter en frispark i den 72:a minuten då Aatu Kujanpää sköt i burgaveln.

– Vi spelade bra i första halvlek och borde ha klarat av att hålla 0–0. Vi pressade i början av andra men det röda kortet dödade vår match. Vi gav inte upp men nådde inte fram den här gången, säger Calum Ward till Ruutu.

HJK vann matchen med 1–0 och är fortsättningsvis obesegrat efter elva omgångar. Laget har vunnit tio matcher och spelat ett kryss.

– Vi kontrollerade matchen och släppte inte HIFK till speciellt många chanser. Vi litar på vårt spel och det har gett resultat. Vi har bra självförtroende, säger HJK:s Miro Tenho.

Tabelltvåan FC Inter fick bara en poäng i matchen mot FC Lahti och det gör att HJK rycker ytterligare i täten. HJK leder nu med nio poäng före FC Inter och KuPS.

Resultat:

FC Inter – FC Lahti 1–1 (1–0)
4´ 1–0 Benjamin Källman
51´ 1–1 Macoumba Kandji

KuPS – AC Oulu 2–0 (0–0)
77´ 1–0 Aniekpeno Udo
87´ 2–0 Arttu Heinonen

SJK – IFK Mariehamn 3–0 (2–0)
15´ 1–0 Nooa Laine
19´ 2–0 Tuco
90+3´ 3–0 Joonas Lepistö

HIFK – HJK 0–1 (0–1)
39´ 0–1 Filip Valencic

FC Haka – FC Honka 1–1 (1–0)
35´ 1–0 Seth Saarinen
51´ 1–1 Lucas Kaufmann

KTP – Ilves 1–1 (0–0)
49´ 1–0 Johannes Laaksonen
62´ 1–1 Eetu Vertainen

Bildkälla: Ruutu