Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Öste in mål i division 3 i fjol – nu sänkte Luqman Kassim EIF i sin första match från start för VPS

Från 2021
Stanislav Efimov med bollen.
Bildtext Stanislav Efimov gjorde EIF:s mål i förlusten mot VPS (arkivbild).
Bild: Patric Westerlund / Yle

Det kan man kalla att ta vara på chansen. Luqman Kassim fick spela från start för första gången i VPS och nätade två gånger i första halvlek. Ekenäs IF dominerade matchen men det var VPS som knep fulla poäng.

Luqman Kassim var tidigare en målspottare i Norrvalla FF och nätade 19 gånger i division 3 förra säsongen. I vintras fick han kontrakt med VPS i ettan men speltiden har varit sparsam för anfallaren under inledningen av säsongen.

Men i dagens match mot Ekenäs IF fick han spela från start för första gången och tackade för förtroendet. I den första halvleken gjorde han säsongens två första baljor på drygt tio minuter.

Det första målet kom i den 27:e minuten efter en hörna. Det var trångt i straffområdet men Kassim kunde till slut trycka in bollen.

Tio minuter senare stod Tuukka Andberg och Riku Selander för en blunder i försvaret, Steven Morrissey högg på bollen och spelade fram Kassim som enkelt kunde placera in 2–0 bakom Mehdi El Moutacim.

Ekenäs IF dominerade

Sett till matchbilden var det aningen överraskande att VPS kunde gå upp i en 2–0-ledning. Ekenäs IF dominerade stort under praktiskt taget hela matchen.

Laget skapade chanser direkt från start och bland annat Stanislav Efimov hade en farlig frispark tätt över redan i den sjätte minuten.

VPS-målvakten Tuomas Pöyhönen tvingades till några svettiga räddningar i första halvlek, och även efter paus fortsatte gästerna att trumma på. Det var riktigt farligt flera gånger och bland annat rensades en boll undan på mållinjen.

Efimov och Aleksi Ollila hade också varsitt vasst skottläge innan Pöyhönens nolla till slut sprack. Då 20 minuter återstod att spela drog Efimov till med vänsterfoten och bollen letade sig upp i krysset.

På slutet hade Ekenäs IF några kvitteringschanser men VPS lyckades hålla undan och vann med 2–1. Tack vare segern steg VPS till trea i tabellen.

För tabelljumbon KPV stannade förlustsviten vid fem matcher. Nu knep laget en poäng då man spelade oavgjort 1–1 på hemmaplan mot RoPS.

Resultat:

KPV – RoPS 1–1 (0–1)
9´ 0–1 Simo Roiha
59´ 1–1 Tommi Saarinen

VPS – EIF 2–1 (2–0)
27´ 1–0 Luqman Kassim
37´ 2–0 Luqman Kassim
72´ 2–1 Stanislav Efimov

Jippo – Gnistan 1–4 (0–1)
26´ 0–1 Topi Järvinen
55´ 0–2 Douglas Caé
57´ 1–2 Nuutti Tykkyläinen
74´ 1–3 Douglas Caé
82´ 1–4 Santeri Kuivalainen

Diskussion om artikeln