Hoppa till huvudinnehåll

Sport

OS-rankningen har stängt och den finländska truppen växer – skada stoppar Lotta Kemppinen: ”Vet inte om jag ska skratta eller gråta”

Från 2021
Lotta Kemppinen.
Bildtext Lotta Kemppinen skulle få tävla i OS men tvingas tacka nej.

Ytterligare tio finländska friidrottare kan väljas till OS via rankningen. Det klarnade på onsdagskvällen. Bland de som kan bli valda finns till exempel Nooralotta Neziri, Camilla Richardsson och Wilma Murto.

Kvalfönstret stängde på tisdagen och på onsdagen uppdaterade internationella friidrottsförbundet den slutliga rankningslistan inför OS.

För Finlands del betyder det att ytterligare tio friidrottare kan väljas till OS. Dessa är Sara Kuivisto, Nooralotta Neziri, Viivi Lehikoinen, Camilla Richardsson, Wilma Murto, Elina Lampela, Krista Tervo, Maria Huntington, Lassi Etelätalo och Lotta Kemppinen.

För HIFK-sprintern Kemppinen blir det ändå ingen resa till Tokyo. Hon lider av en fotskada och hinner inte bli frisk i tid till OS.

– Jag kan väljas till OS men trots det vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Det är så nära men ändå så långt borta. Jag kan inte ta emot platsen, OS kommer lite för tidigt och jag hinner inte rehabilitera foten, skriver Kemppinen på Instagram.

Richardsson osäker

För hinderlöparen Camilla Richardsson är OS också ett frågetecken. Richardsson har dragits med skador i nästan ett år och inte gjort något hinderlopp i sommar.

– Jag tänker inte åka till OS som turist. Om jag inte kan prestera ett bra resultat där är det lika bra att jag blir hemma och satsar mot EM nästa år i stället, sa hon till Vasabladet efter säsongens första banlopp på tisdagen.

Tio blåvita friidrottare har redan valts till OS. Dessutom har Kristiina Mäkelä, Silja Kosonen, Antti Ruuskanen, Oliver Helander och Toni Kuusela klarat kvalgränserna.

I herrarnas spjut finns det alltså fyra kastare att välja mellan men endast tre får tävla i OS. Finlands olympiska kommitté kommer att nominera de sista idrottarna till OS på måndag.

Diskussion om artikeln