Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Lauri Sipponen tar över VR Group - vill utveckla verksamheten tillsammans med personalen

Från 2021
Lauri Sipponen.
Bildtext Lauri Sipponen blir ny vd för VR.
Bild: Jouni Immonen / Yle

VR Group har utsett Lauri Sipponen till ny vd. Enligt Sipponen ser han fram emot att få utveckla det statsägda bolaget tillsammans med personalen.

Sipponen, 51, sitter för närvarande i styrelsen för fem olika bolag och är styrelseordförande för CAP-Group.

Sipponen har jobbat med utveckling och inom ledningen för Lidl i Finland i nästan 20 års tid.

"Jag är glad över att vi får en ytterst erfaren och professionell företagsledare till att utveckla VR Group till ett ansvarstagande servicebolag inom trafik, logistik och underhåll", konstaterar styrelseordförande Kjell Forsén i ett pressmeddelande.

Enligt Forsén avgjordes valet till Sipponens fördel för att han också är intresserad av att utveckla företaget tillsammans med personalen.

"VR Group är alla finländares gemensamma företag. Det görs omkring hundra miljoner resor inom persontrafiken på räls och med elbussar årligen", säger Sipponen.

Enligt Sipponen gynnas hela samhället av att bolaget lyckas i sitt uppdrag.

VR Groups tidigare vd Rolf Jansson meddelade i mars att han flyttar över till ett annat bolag. Bolaget med 5 800 anställda omsatte 791 miljoner euro år 2020. Bolaget ägs av staten.

Protester bland anställda, som anser att jakten på kostnadseffektivitet har drivits för långt, har orsakat störningar i tågtrafiken under den senaste tiden. Personalen anser att VR eftersträvar försämringar i arbetsvillkoren.

Diskussion om artikeln