Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Niklas Moisander flyttar från Bundesliga till Allsvenskan – klar för Malmö FF: "Har alltid följt serien"

Från 2021
Uppdaterad 01.07.2021 18:07.
Niklas Moisander intervjuas.
Bildtext Niklas Moisander (arkivbild).
Bild: EPA-EFE/All Over Press

Niklas Moisanders Sverigeflytt har det viskats om hela våren. Men det blev inte en Stockholmsklubb, som många förväntade sig. I stället är finländaren klar för skånska dominanten Malmö FF.

Niklas Moisander har en gedigen karriär i europeiska storligor bakom sig. Nu är det dags att flytta "hem".

Men det är inte födelseorten Åbo som ska bli 35-åringens hem. Mittbacken har indikerat tidigare för Turun Sanomat att han och hans familj tänker bosätta sig i Stockholm, därifrån hans fru kommer, efter hans spelarkarriär.

Den gångna säsongen bar Åbosonen kaptensbindeln i Werder Bremen, som föll ur Bundesliga. När han lämnade klubben bekräftade han att flyttlasset bär till Sverige – och svenska medier kopplade ihop honom med både Stockholms storklubbar och Uppsalalaget Sirius.

Nu är 35-åringen klar för allsvenskt spel – betydligt längre söderut än vad det spekulerats. Han är nämligen klar för serieledaren Malmö FF, som tagit hem Allsvenskan fem gånger under de senaste tio åren.

– Jag är jätteglad och tacksam att jag får den här chansen att spela i Malmö FF, som för mig är det största laget i Sverige, säger Moisander, vars avtal gäller till 2022, enligt klubbens webbplats.

Niklas Moisander och Teemu Pukki i Finlands avslutande VM-kvalmatch mot Turkiet.
Bildtext Niklas Moisander slutade i landslaget år 2017.
Bild: All Over Press

Moisander lämnade som tonåring TPS för Ajax världsberömda akademi och har sedan dess skapat sig ett imponerande fotbolls-CV. PEC Zwolle, AZ Alkmaar, Ajax, Sampdoria och nu senast Werder Bremen har haft finländaren i sina seniorled.

– Niklas har spelat på en hög nivå under en lång tid och förutom att han är en skicklig spelare har han samlat på sig en enorm erfarenhet under sin karriär, poängterar MFF:s sportchef Daniel Andersson.

– Jag har alltid följt Allsvenskan och vet att Malmö FF är en storklubb i Sverige, lite som Ajax i Holland eller FC Bayern i Tyskland. Det är en stor ära att få spela här, tycker Moisander.

Diskussion om artikeln