Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Adelina Engman lämnar Frankrike efter tufft år – ska spela för svenska ligajumbon: "Skönt att komma hem igen"

Från 2021
Adelina Engman.
Bildtext Adelina Engman lämnar Montpellier efter en säsong.
Bild: imago images/PanoramiC/All Over Press

Dryga året efter flytten från Chelsea till Frankrike är Adelina Engman klar för ett nytt klubbyte. Denna gång bär det av från Montpellier till Växjö, som hittills haft en tung säsong i Damallsvenskan.

Efter skadeproblem i engelska storklubben Chelsea bytte den finländska landslagsforwarden Engman arbetsplats till Montpellier i den franska ligan.

Engmans lag slutade på sjunde plats i tolvlagsserien och åländskan stod för ett ligamål på 16 framträdanden. Ett år efter den senaste flytten har Engman igen skrivit på för en ny klubb.

Smålandsposten avslöjar att 26-åringen ansluter till damallsvenska Växjö DFF då transferfönstret öppnar i juli. Klubben bekräftade uppgifterna för tidningen.

Växjö är seriens formsvagaste lag för tillfället. Man ligger sist i Damallsvenskan, med tre poäng på tio matcher. Laget har inte vunnit en enda match och bara mäktat med tre mål framåt – dessutom stod det nyligen klart att viktiga danska anfallaren Signe Holt Andersen lämnar.

Tung säsong i Frankrike

Laget står alltså i stort behov av förstärkning framåt. Engman avslöjar för tidningen att landslagskamraten Emmi Alanen, som huserar på Växjölagets mittfält, var delaktig i värvningen.

– Emmi har pratat gott om Växjö DFF och sagt att det finns potential i laget även om det gått tungt hittills den här säsongen, berättar Engman för tidningen.

Åländskan säger att hon har ett svårt år i södra Frankrike bakom sig.

– Dels har det gått ganska dåligt för laget och dessutom har det varit ett tufft år för mig. Jag kan inte prata franska och pandemin har gjort att det varit utegångsförbud från klockan 18 alla dagar från oktober till maj...

Svenska ligan är bekant för Engman. Hon spelade fyra säsonger i Göteborg efter att ha lämnar Åland United 2014.

– Jag betraktar Sverige som hemma och det ska bli skönt att komma hem igen.

Diskussion om artikeln