Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bottennapp av TPS mot HJK:s reserver – nollades av unga motståndarna och buades ut av hemmapubliken

Uppdaterad 01.07.2021 21:07.
Jonatan Johansson funderar vid sidlinjen.
Bildtext TPS-tränaren Jonatan Johansson har mycket att fundera på just nu (arkivbild).

Buropen från Åbopubliken ekade över stadion efter både första och andra halvlek. Detta efter att TPS nollats av HJK:s reservlag Klubi 04.

Det har hunnit gå drygt nio månader sedan TPS fotbollsherrar fixade ett kryss borta mot de kommande mästarna HJK i fotbollsligan. I dag överraskades Åbolaget av Helsingforsklubbens reserver i division 1.

Efter ett misslyckat ligakval gick TPS in som en förhandsfavorit till årets upplaga av Ettan. Men för tillfället är laget betydligt lägre ned i tabellen än förväntat.

Klubi 04 reste till Åbo med ligaförstärkningar som Anthony Olusanya, Casper Terho och Kevin Kouassivi-Benissan. Gästerna, vars egna trupp består främst av spelare födda på 2000-talet, höll i mer boll i första halvlek – och gjorde matchens enda mål.

Fullträffen kom någon minut före paus efter att TPS-backen Atte Sihvonen gjort en slarvig bakåtpassning. Samuel Anini var på alerten och spurtade sedan i full fart framåt. Hans skott tog i en annan hemmaback, Rasmus Holma, och gick sedan i en hög båge över Jere Koponen.

Utbuade

Hemmalagets Oskari Jakonen hade både en stolpträff och ett fint nickläge i första halvlek. Efter paus pressade TPS framåt, men kom aldrig till särskilt farliga chanser.

– Det såg helt likadant ut som i våra andra matcher denna säsong. Vi har ingen panik bakåt, men så gör vi en miss och bollen är i mål efter en dålig studs, funderade målvakten Koponen i Ruutus intervju.

TPS har bara tagit två poäng på fem hemmamatcher denna säsong. Man ligger, precis som Klubi, på tio poäng. Åbolaget har niondeplatsen i serien, fyra poäng före jumbon KPV och fem poäng efter ledande Jaro, som spelat en match mindre.

Hemmapubliken på 847 personer buade ut Jonatan Johanssons mannar efter båda halvlekarna.

– Framåt lyckas vi inte skapa tillräckligt med chanser och det droppar bort onödiga poäng hela tiden nu. Det viktigaste är att det känns lika eländigt efter varje förlust, vi vänjer oss inte vid känslan, utan försöker nu att fokusera på anfallsspelet på träningsplanen, fortsatte Koponen.

Resultat, division 1

TPS–Klubi 04 0–1 (0–1)

42' Samuel Anini 0–1

Division 1
LagMatcherPoäng
1. FF Jaro815
2. Gnistan814
3. VPS914
4. MuSa813
5. MP813
6. Ekenäs IF912
7. PK-35711
8. RoPS910
9. TPS910
10. HJK Klubi 04910
11. Jippo98
12. KPV96