Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Hattpromenad och hantverksdag livar upp i Karis när pandemin lättar

Från 2021
Uppdaterad 02.07.2021 18:36.
Man som står på en trappa.
Bildtext Göran Fagerstedt är ordförande för Karis Hembygdsförening och arrangör för Hantverksdagen vid Antkärrgården i Karis. Här visar han upp Karis folkdräkt på trappan till Antkärrhuset.
Bild: Linus Westerlund / Yle

Antkärrgården har stått i träda under största delen av coronapandemin, men imorgon lördag (3.7) lever den upp med en hantverksdag.

Gamla föremål som vävstolar, handmanglar och vävskyttlar får nu nytt liv på hantverksdagen i Antkärrsgården i Karis. Allmänheten får komma och pröva på vävning och andra hantverksaktiviteter.

En vävstol.
Bildtext Här väver Ann-Christin Åsten en ny Antkärrlöpare i Antkärrhusets gamla vävstol.
Bild: Linus Westerlund / Yle

Göran Fagerstedt, ordförande för Karis Hembygdsförening, uppmanar folk att gå igenom sin verktygslåda därhemma och kolla stämplarna, ifall det skulle råka stå Billnäs på dem. Det kan hända att det finns värdefulla rariteter bland dem.

Bundna björkkvistar.
Bildtext Gör-det-själv. Göran Fagerstedt håller på att knåpa ihop en visp av björkkvistar.
Bild: Linus Westerlund / Yle

Vandrar längs vallen i sommarhatt

Dessutom ordnar Västnyländska kultursamfundet en hattpromenad, som startar klockan 12. Deltagarna drar på sig förjusande sommarhattar och promenerar till Billnäs.

Kvinna framför ett hus.
Bildtext Pamela Andersson, barnkulturkoordinator vid Västnyländska Kultursamfundet är initiativtagare till hattpromenaden från Karis till Billnäs.
Bild: Linus Westerlund / Yle

Vandringen startar från Antkärrgården och löper längs med de nya vandringslederna Åvallen och Banvallen och förbi Kulturvallens kulturhistoriska infoskyltar i Billnäs.

Hattpromenad och hantverksdag vid Antkärrsgården

13:46

Diskussion om artikeln