Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Företag vill sluta som Britney Spears medförmyndare

Från 2021
Britney Spears deltar i premiärvisningen av filmen Once Upon a Time... in Hollywood på en biograf i Hollywood den 22 juli 2019.
Bildtext Popstjärnan Britney Spears har stått under förmyndarskap sedan 2008.
Bild: AFP / Lehtikuva

Företaget Bessemer Trust vill dra sig ur avtalet om att tillsammans med Britney Spears pappa ansvara för popstjärnans finanser värda 60 miljoner dollar. 

Företaget hänvisar till Spears uttalande i rätten förra veckan då hon ansåg att förmyndarskapet ska upphöra. Hon sa att det 13 år långa förmyndarskapet är dumt och kränkande och att hon vill ha sitt liv tillbaka.

Spears sa till rätten att hon tvingats ta läkemedlet litium, att man inte låtit henne gifta sig och att man inte låtit henne sluta med preventivmedel då hon ville bli gravid.

Bessemer Trust blev medförmyndare i fjol. Företaget säger att det i väntan på andra dokument inte vidtagit några åtgärder och inte har tagit emot några betalningar i fallet.

Företaget som sysslar med förmögenhetsförvaltning hänvisar till ändrade omständigheter och till att Britney Spears meddelat att arrangemanget skadar hennes intressen.

Spears inledde i fjol en process att avlägsna pappan Jamie Spears som förmyndare vad beträffar hennes förmögenhet.

Pappan utsågs till förmyndare 2008 efter att Spears tagits in på sjukhus för psykiatrisk behandling. 

Fans till Britney Spears har fört en högljudd kampanj där man kräver ett slut på förmyndarskapet.

Källa: Reuters

Diskussion om artikeln