Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Robin Sid återvänder till EIF: “Det blir en nystart i karriären”

Uppdaterad 04.07.2021 12:09.
Robin Sid i IFK Mariehamns tröja.
Bildtext Robin Sid lämnade Ekenäs IF för sex år sedan.

Efter sju års paus återvänder ligaspelaren Robin Sid till Ekenäs IF. Sid har senast spelat i ligaklubben SJK i Seinäjoki (2019-2021). Efter två skadedrabbade säsonger känns det rätt att återvända, säger han.

Under årets och fjolårets säsong har Robin Sid dragits med skador och därför har det har blivit knappt med speltid i Seinäjoki. 

I ett pressmeddelande säger Robin Sid att det i känns rätt att komma tillbaka till EIF igen.

"Jag har funderat en hel del över situationen och tycker att tiden är mogen att återvända."

Åren 2014 till 2019 spelade Robin Sid för ligaklubben IFK Mariehamn. Där vann han ett ligaguld och finländska cupen. Sammanlagt har han spelat 141 i högsta serien.

EIF har som mål att spela ligafotboll säsongen 2022. Robin Sid tycker att EIF har klarat sig rätt bra i herrarnas division 1.

"Jag anser att spelet är på hygglig nivå, men de avslutande sista passningarna, målchanserna har varit en aning uddlösa", säger han i EIF:s pressmeddelande.

Några av den offensiva mittfältarens gamla spelkompisar är fortfarande kvar i EIF:s trupp och det känns bra att komma tillbaka efter sex år på annat håll. 

"Visst kan man om så vill säga att det blir en nystart i karriären", säger Robin Sid.

Sid kommer till Ekenäs under de närmaste dagarna. Han hinner inte bli spelklar till matchen mot KPV, som går av stapeln på söndag.

Artikeln uppdaterad 4.7 klockan 12.10 med rätt antal matc her Robin Sid spelat i högsta serien.