Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hamilton följer med Mercedes in i nya F1-eran – förlänger kontraktet med ytterligare två säsonger

Uppdaterad 03.07.2021 12:11.
Lewis Hamilton firar segern i Turkiet.

Lewis Hamilton ser inget slut på sin fantastiska karriär. Britten har nu förlängt sitt kontrakt med Mercedes och kommer att köra vidare då det nya reglementet träder i kraft från och med 2022.

Förra veckan bekräftade Lewis Hamilton att han börjat förhandla med Mercedes om ett nytt kontrakt. Nu har parterna kommit överens. Den sjufaldige världsmästaren stannar i stallet i ytterligare två säsonger.

– Jag är väldigt glad över att fortsätta vårt samarbete i ytterligare två år, säger Hamilton i ett pressmeddelande.

Hamilton flyttade till Mercedes från McLaren inför säsongen 2013 och nått stora framgångar. Sex av hans sju titlar har kommit med Mercedes.

– Det är svårt att tro att jag varit i det här fantastiska stallet i nästan nio år. Vi har åstadkommit mycket men vi har fortfarande mycket att uppnå både på och utanför banan, säger Hamilton.

Nytt reglemente från och med säsongens 2022

Formel 1 går in i en ny era från och med säsongens 2022. Tidigare har den stora frågan varit hur pass sugen Hamilton är på att tävla med de nya bilarna. Svaret är nu glasklart.

– Det kommer att bli utmanade och spännande och jag kan inte vänta på att få se vad mer vi kan uppnå tillsammans, säger Hamilton.

Enligt stallchefen Toto Wolff var det viktigt att få till en kontraktsförlängning snabbt så att Hamilton nu kan fokusera fullt ut på den pågående säsongen.

– När vi går in i en ny era finns det ingen bättre förare än Lewis att ha i vårt team. Hans meriter talar för sig själva och han är på toppen av sin karriär.

– Jag har alltid sagt att så länge Lewis har glöden att tävla så får han stanna hur länge han vill, säger Wolff.

Valtteri Bottas har ännu inget kontrakt för nästa säsong, och hans framtid i stallet har varit föremål för stora spekulationer den senaste tiden. Hamilton har tidigare sagt att han gärna skulle fortsätta jobba med Bottas.