Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Klubblöse Messi glänser i landslaget – låg bakom Argentinas seger i Copa America och är nära Pelés rekord: ”Individuella utmärkelser är sekundära”

Från 2021
Lionel Messi och Lautaro Martinez firar ett mål.
Bild: EPA-EFE/Fernando Bizerra Jr

Lionel Messi blev stor matchvinnare för Argentina i kvartsfinalen mot Ecuador. Messi spelade fram till två baljor och gjorde själv det sista målet i Argentinas 3–0-seger. I dag såg vi återigen hur han gör skillnad, säger Lautaro Martinez.

Copa America närmar sig sitt slut och nu är det bara fyra lag kvar i turneringen. Under nattens till söndag säkrade Argentina och Colombia sina semifinalplatser.

Argentina slog ut Ecuador i en kvartsfinal där Lionel Messi dominerade. Messi som just nu är utan klubblagskontrakt var inblandad i samtliga tre mål.

– I dag såg vi återigen hur han gör skillnad. Messi är den stora ledaren och vi följer honom, säger Lautaro Martinez enligt nyhetsbyrån AP.

Martinez gjorde Argentinas 2–0-mål i den 84:e minuten framspelad av Messi. I slutet av första halvlek spelade Messi fram Rodrigo De Paul till 1–0.

"Vi har ett mål"

På stopptid fastställde Messi själv slutresultatet 3–0 med sitt 76:e mål i landslagskarriären. Messi ligger nu bara ett mål bakom Pelé som har det sydamerikanska rekordet i antalet landslagsmål.

– Individuella utmärkelser är sekundära. Jag vill hylla hela laget för det arbete vi lagt ner. Vi är borta från våra familjer och jag tror att vi är det enda laget som inte brutit vår bubbla någon gång. Vi har ett mål och vi kämpar för det, säger Messi.

Argentinas semifinalmotståndare är Colombia som slog ut Uruguay efter straffar.

– Det är ett tufft lag med erfarna spelare. De spelar väldigt snabbt i offensiven och försvarar bra mot kontringar, säger Messi.

I den andra semifinalen möts Brasilien och Peru. Semifinalerna i Copa America spelas i början av nästa vecka.

Diskussion om artikeln