Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Christian Eriksens hälsning till danska landslaget efter avancemanget: ”Är stolt över oss”

Från 2021
Uppdaterad 04.07.2021 12:32.
Christian Eriksen.
Bild: Friedemann Vogel / EPA-EFE / All Over Press

Även om Christian Eriksen inte finns med på plan är han en stor del av det danska lag som nu gått till semifinal i EM. Efter segern över Tjeckien var Eriksen snabb med att skicka en hälsning. Vi spelar med honom i hjärtat, säger Thomas Delaney.

Christian Eriksen skulle ha varit den viktigaste spelare för Danmark i EM, men hans turnering tog slut i och med hjärtstoppet i premiären mot Finland.

Eriksen tvingas följa mästerskapet från tv-soffan men finns ändå med runt laget hela tiden. Efter varje match har han skickat hälsningar till laget – så även efter kvartsfinalen mot Tjeckien.

– Christian skrev i vår grupp efter matchen att han är stolt över oss. Han har alltid varit en otroligt viktig spelare för det här laget och vår bästa spelare under flera år.

– Vi spelar med honom i hjärtat och han borde vara en del av detta. Vi kämpar fortfarande med det men att göra honom stolt gör mig och de andra glada, säger målskytten Thomas Delaney till nyhetsbyrån Ritzau.

Thomas Delaney nickar.
Bildtext Thomas Delaney nickade in Danmarks ledningsmål mot Tjeckien.
Bild: EPA-EFE/All Over Press

"Är en stor del av att vi ska till Wembley"

Eriksen är ofta också förbundskaptenen Kasper Hjulmands tankar. Kvartsfinalen mot Tjeckien var inget undantag.

– Jag tänker på Christian hela tiden. Jag tänkte på honom under matchen och då den var klar. Han skulle väldigt gärna fått vara med här, säger Hjulmand som påpekar att Eriksen haft en stor roll i att Danmark gått så här pass långt.

– Han är en stor del av att vi ska till Wembley. Christian har haft en central roll i det arbete som vi nu ser i EM.

Danmark möter England i semifinalen som spelas på onsdag.

Diskussion om artikeln