Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Formbesked inför OS – Matilda Castrén tvåa i LPGA-tävling

Matilda Castren slår bollen

Golfspelaren Matilda Castrén är i storform med några veckor kvar till OS. I LPGA-tävlingen i Texas tog hon sin näst bästa placering i karriären då hon slutade tvåa bakom sydkoreanskan Ko Jin-young.

För några veckor sedan blev Matilda Castrén historisk då hon som första finländska spelare vann en tävling på LPGA-touren. Castrén har lyckats behålla den fina formen och i helgens tävling i Texas gjorde hon en ny strålande insats.

Castrén ledde tävlingen efter två rundor men fick se sig passerad av sydkoreanskan Ko Jin-young efter den tredje dagen. På den sista rundan gick både Castrén och den tidigare världsettan Jin-young runt på 69 slag vilket gjorde att sydkoreanskan vann med ett slag.

Castréns saldo under hela helgen blev 15 slag under par.

– Vi spelade tillsammans under de två sista dagarna, och det var roligt att se henne spela. Hon gjorde inga misstag alls och jag kan verkligen förstå varför hon var världsetta så länge, säger Castrén enligt nyhetsbyrån AFP.

Ko Jin-young var världsetta i 100 veckor från och med juli 2019 men tappade nyligen den placeringen.

– Jag tänkte att jag hade mycket press på mig med tanke på världsrankningen. Jag är väldigt glad över den här segern. Jag missade en del birdieputtar men lyckades ändå vinna, säger hon.

Matilda Castrén nominerades förra veckan till OS i Tokyo där damernas turnering spelas mellan 4 och 7 augusti.