Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Oväntade önskemålet från borgmästaren i Tampa: ”Låt Montreal vinna en match”

Från 2021
Tampa vann den första matchen i årets finalserie i NHL.
Bild: ©Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

Finalserien i NHL kan avgöras under natten till tisdag. Om Tampa Bay vinner är laget mästare för andra året i rad. Tampas borgmästare Jane Castor ser ändå helst att laget inte avgör på första försöket.

Tampa Bay Lightning var klar förhandsfavorit när NHL:s finalserie inleddes och efter tre matcher mot Montreal Canadiens står man inför ett potentiellt avgörande. En ny seger under natten till tisdag och titeln är i hamn.

För Montreal är läget väldigt tufft. Endast en gång i historien har ett lag vänt ett 0–3-underläge i finalserien. För Montreal krävs det mot ett lag som inte förlorat fyra raka matcher sedan i februari 2020.

– Vi har inget att förlora just nu, alla spelare kommer att vara redo för matchen. Vi är inte färdiga än och vi ska göra allt för att det ska bli en ny match i Tampa, säger Josh Anderson till Sportsnet.

Borgmästaren hoppas på förlust

I den fjärde matchen kommer Montreal att ha en supporter från ett oväntat håll. Tampas borgmästare Jane Castor vill inte att ”Bolts” ska spela hem bucklan redan i den fjärde finalmatchen.

– Vi skulle vilja att Lightning tar det lite lugnt, ger Canadiens lite andrum och låter dem vinna en match på hemmaplan. Sedan kan man återvända till Tampa och vinna Stanley Cup.

– Vi ska inte gå händelserna i förväg men Lightning spelar fantastisk ishockey just nu, säger Castor till Sportsnet.

När Tampa vann Stanley Cup förra säsongen avgjordes mästerskapet i en bubbla. Senast laget fick lyfta bucklan framför hemmafansen var sommaren 2004.

Men att vänta med avgörandet finns inte i tränaren Jon Coopers planer.

– Allt handlar om att vinna och inte var det sker. Det allt vi bryr oss om, säger han.