Hoppa till huvudinnehåll

Sport

TPS än en gång mållösa ur kampen: Gnistan ny etta i divison 1

Från 2021
Uppdaterad 05.07.2021 21:57.
Jonatan Johansson.
Bildtext Arkivbild. Jonatan Johansson efterlyser bättre avslut då målskyttet haltar.
Bild: All Over Press

TPS lyckades inte öppna måkranen eller vända på skeppet då de gästade Gnistan i kväll. Gnistan lyckades hålla eget mål rent på hemmaplan och är ny tabelletta efter krysset mot TPS.

På tio matcher har TPS som var en av förhandsfavoriterna inför säsongen i division ett bara lyckats knipa två segrar.

Efter ännu ett kryss – femte för säsongen – ligger man fortsättningsvis på en nionde plats i tabellen på elva poäng, en poäng före HJK Klubi 04 som knep segern mot då utbuade TPS för några dagar sedan.

Precis som då lyckades TPS i dag mot Gnistan skapa målchanser, men aldrig mer än så.

Gnistan förbi Jaro i tabellen

TPS skapade målchanser både i första och i andra halvlek men avsluten lämnade mycket att önska och Gnistan keepern Samu Volotinen hade inga större svårigheter mellan stolparna.

– Målskyttet har varit problemet hela säsongen och problemen på den fronten fortsatte i dag. Vi behöver en spelare som har självförtroende. Alla kämpade bra i dag och gjorde bra löpningar men det där sista avgörandet saknades igen, kommenterade en besviken Jonatan Johansson på klubbens webbplats.

Precis som TPS hade även Gnistan alla chanser att öppna målkontot i matchen. Efter en dryg halvtimmes spel chippade Rony Huhtala bollen knappt förbi stolpen då målvakten Jere Koponen i TPS-målet redan var långt utanför den egna målburen. Då drygt tjugo minuter återstod var det Kasperi Liikonens tur att se sin chipp segla förbi bortre stolpen.

För Gnistan räckte ändå den delade poängen för att ta över platsen som tabelletta av FF Jaro som är tvåa på lika poäng.

– Jag är stolt över laget och hur de orkade kämpa, och över det jag hörde efter matchen: att vi är uppe i serieledning för första gången i klubbens historia. Det vill jag berätta åt spelarna som kanske förväntade sig en seger och inte var så nöjda över det oavgjorda resultatet, kommenterade huvudtränaren Ricardo Duarte enligt klubbens webbplats.

Resultat, Division 1:

Gnistan – TPS 0–0

Publik: 679

Resultat, Fotbollsligan:

AC Oulu – KTP 1–1 (0–1)

10' David Ramadingaye 0–1

80' Ruxi B. 1–1

Publik: 1795

Ilves – FC Haka 1–0 (1–0)

29' Eetu Mömmö 1–0

Publik: 3209

Diskussion om artikeln