Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Ett ryskt flygplan med 28 personer ombord har kraschat i havet – ingen uppges ha överlevt

Från 2021
Uppdaterad 06.07.2021 13:20.
Karta där man kan se halvön Kamtjatka.
Bildtext Det ryska flygplanet försvann över halvön Kamtjatka i ryska Fjärran östern. Planet var då 9 kilometer från sin destination.
Bild: Yle / Harri Vähäkangas

Det ryska planet som myndigheter tappade kontakten med på tisdagsmorgonen uppges ha kraschat.

Räddningsmyndigheter bekräftar uppgifterna och säger att man hittat flygplanet, som var av modellen An-26, i havet vid halvön Kamtjatka i ryska Fjärran östern.

Enligt uppgifter fanns 22 passagerare och sex besättningsmedlemmar ombord. Samtliga omkom i olyckan, bekräftar myndigheter. Enligt nyhetsbyrån AFP var en av passagerarna ett barn.

Planet hittades cirka 5 kilometer från flygplatsen som landningen var planerad på.

Oklart vad som hände

Planet var på väg från staden Petropavlovsk-Kamtjatskij till Palana i Kamtjatka när myndigheterna förlorade kontakten till personalen ombord. Flygplanet försvann samtidigt från radarn.

Det här skedde 9 kilometer från flygplatsen där planet skulle landa.

Vad som hände är fortfarande oklart. Enligt källor till nyhetsbyrån Interfax kraschade flygplanet in i ett berg när piloterna förberedde sig för landning. Sikten uppges ha varit dålig.

På grund av svåra väderförhållanden kan Fjärran östern vara ett farligt område att flyga i. Vid tidpunkten för olyckan var det molnigt i området.

Enligt nyhetsbyrån Tass hade flygplanet trafikerat sedan år 1982. Planen var att flygplanet skulle sluta trafikera i slutet på augusti i år.

Källor: Tass, Interfax, Reuters, AFP

Artikeln har uppdaterats regelbundet under 6.7.2021 med nya uppgifter, bland annat om de omkomna.