Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Besvär mot detaljplanen för S-market i Hangö

Från 2021
vårblommor i förgrunden, bakom Hangö centrum
Bildtext I praktiken betyder besväret att staden och Varuboden-Osla inte kan gå vidare med byggplanerna för Stationstorgets område förrän förvaltningsdomstolen avgjort saken.
Bild: Yle/Helena von Alfthan

Det har lämnats in ett besvär mot detaljplanen för S-market i Hangö. Hangöpolitikern Rolf Nyström har överklagat beslutet som Hangö stadsfullmäktige efter många och men godkände i maj.

Rolf Nyströms besvär gäller i det här skedet inget annat än stadens sätt att informera om själva godkännandet av planen.

Hangöpolitikern Nyström säger i sitt besvär till i Helsingfors förvaltningsdomstol att staden inte efter godkännandet har haft de viktigaste dokumenten på sin webbplats.

Nyström anser att beslutet samt den väsentliga detaljplanekartan med planbestämmelserna inte har funnits tillgängliga på Hangös webbplats efter att fullmäktige godkände planen.

Byggstarten skjuts upp

I praktiken betyder besväret att staden och Varuboden-Osla inte kan gå vidare med byggplanerna för Stationstorgets område förrän förvaltningsdomstolen avgjort saken.

Varuboden-Osla vill också bygga en ny bränslemack på området. I Hangö har alla mackar utom en tvingats stänga på grund av risken de utgör för grundvattnet.

Webbtidningen Hanko nyt var först med nyheten.

Diskussion om artikeln