Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Händelserika toppmötet: KuPS-målvakten utvisad tidigt efter helt misslyckad utrusning – Åland United vände och höll sig kvar i guldstriden

Från 2021
Programmet är inte längre tillgängligt
Åland United knep viktiga poäng då man besegrade tabellettan KuPS - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Åland United levde farligt i ligaspelet, men då lyckades mästarlaget besegra tabellettan KuPS. När det behövdes som mest klev rutinerade Anna Westerlund fram och gjorde två mål.

Tåget till tätstriden i damernas ligafotboll avgår inte utan Åland United. Regerande mästaren slog KuPS med 3–2 i Kuopio och knappade in på serieledaren.

– Som tur tog vi tre poäng. Annars hade det blivit en för stor lucka framåt, säger Anna Westerlund i Ruutus sändning.

Åland United låg rejält på efterkälken inför avspark i kvällens enda ligamatch – och en förlust hade skapat en lucka på hela elva poäng fram till KuPS. Nu tätnar det i stället i tabelltoppen.

KuPS, som åkte på säsongens första förlust, leder fortfarande på 28 poäng. Tvåan TiPS – med en match mindre spelad – har 24 poäng och Åland United lyfter till 23 pinnar efter den viktiga bortasegern.

Dubbla mål för Westerlund

På vägen mot segern i toppmötet fick gästerna en hjälpande hand från hemmamålvakten Emma Immonen. Efter en dryg kvart rusade Immonen ut för att skicka undan en djupledsboll, men hon var på tok för sent ute och klippte i stället omkull en motståndare som var på väg igenom.

Domaren tvekade inte och visade ut Immonen.

I numerärt överläge lyckades Åland United vända. Anna Westerlund nickade in 1–1 precis före paus och i början av andra halvlek samlade Dana Leskinen upp ett inspel och skickade in 2–1.

Gabriella Cuevas nickade in 2–2 efter en dryg timme, men Westerlund fick sista ordet. Landslagsmittbacken prickade in 3–2 med ett lågt avslut och ser till att mästarlaget har tätkontakt.

– Det var en viktig match och då var det dags att visa att jag kan göra mål. Nu blir det säkert en längre måltorka, säger Westerlund.

Toppstriden fortsätter till helgen. Åland United och KuPS spelar på hemmaplan, TiPS möter fyran HJK på bortaplan.

Videobilder från Ruutu.

Nationella ligan

KuPS–Åland United 2–3 (1–1)
3' Lavdije Begolli 1–0
45' Anna Westerlund 1–1
54' Dana Leskinen 1–2
63' Gabriella Cuevas 2–2
69' Anna Westerlund 2–3

Utvisning: 17' Emma Immonen (KuPS)

Diskussion om artikeln