Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Barndomsdrömmen gick i uppfyllelse för världsettan – Ashleigh Barty spelar final i Wimbledon

Uppdaterad 08.07.2021 19:33.
Ashleigh Barty slår bollen.

För första gången i karriären får Ashleigh Barty spela om pokalen i Wimbledon. Barty säkrade sin finalplats då hon slog Angelique Kerber i semifinalen med 2–0 i set.

Inte sedan Jelena Dokić år 2000 har en australiensisk damspelare varit i semifinal i Wimbledon, men världsettan Ashleigh Barty fixade det i årets turnering. Och hon nöjde sig inte där.

Barty slog Angelique Kerber med 6–3 och 7–6 i torsdagens semifinal och får nu chansen att spela hem karriärens andra grand slam-titel.

– Angelique tog fram det bästa ur mig och nu har jag chansen leva min barndomsdröm. Att få spela Wimbledon-final blir det största jag upplevt, säger Barty i sin segerintervju.

Barty har tidigare en förlust i den fjärde omgången som bästa resultat i Wimbledon. Det skedde 2019 då hon även vann Franska öppna.

I årets turnering har Barty varit riktigt vass. Hon har bara tappat ett set under hela turneringen och det var i den första omgången.

– Man måste njuta av hela resan. Det har varit en del upp och ner och allt där emellan. Det är många saker som har tagit mig så här långt, säger Barty.

I finalen som spelas på lördag kommer Barty att möta Karolina Pilskova. Pilskova besegrade Aryna Sabalenka med 2–1 set i den andra semifinalen.