Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Amerikansk media: Robert Helenius tvingas vänta på comebacken – viruset sprider sig i Tyson Furys team

Från 2021
Uppdaterad 09.07.2021 09:30.
Deontay Wilder boxas med Tyson Fury.
Bildtext Deontay Wilder och Tyson Fury har drabbat samman två gånger tidigare.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Tungviktarmötet mellan Tyson Fury och Deontay Wilder ser inte ut att bli av i juli som planerat, enligt amerikanska uppgifter. Det betyder att också Robert Helenius återkomst skjuts upp.

Bland annat ESPN rapporterar att sommarens största boxningsmatch flyttas. Tyson Fury och Deontay Wilder skulle ha mötts i Las Vegas den 24 juli.

Enligt tv-kanalen har ändå Fury och flera medlemmar i hans team smittats av coronaviruset. Journalisten Dan Rafael skriver på Twitter att Fury och åtminstone tre personer som han jobbar med smittats. Fury ska ha fått den ena vaccindosen.

The Athletics Lance Pugmire skriver i sin tur att Fury smittats av deltavarianten, som ska ha spridit sig snabbt på gymmet där stjärnboxaren hållit till.

Meningen var att Robert Helenius skulle vara tillbaka i hetluften i Las Vegas. Den ryktade flytten skulle tvinga finländaren att göra om sina planer.

Borgåbördige Helenius skulle nämligen ha tagit sig an Adam Kownacki – som han knockade i fjol – på galan den 24 juli. Rafael bekräftade på Twitter att planen är att hela evenemanget ska flyttas.

Diskussion om artikeln