Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Gängslagsmål med eggvapen i Åbonattklubb och flera rapporter om misshandel – full rulle för polisen under natten till lördag

Uppdaterad 10.07.2021 14:03.
Restaurang Studio i Åbo
Bildtext Här ägde slagsmålet rum natten till lördag.

Två gängslagsmål bröt ut i Åbo centrum under natten till lördagen. Polisen i Sydvästra Finland var även fullt sysselsatt med andra uppdrag och larmades över 300 gånger. Det var en hektisk natt, konstaterar kriminalkommissarie Jari Riiali.

Ett slagsmål bröt ut mellan tiotals personer i en nattklubb på Slottsgatan i Åbo centrum vid halv tvåtiden under natten till lördagen. Enligt restaurangens personal deltog 20–30 personer i slagsmålet.

Polisinrättningen i Sydvästra Finland uppger att det verkar ha handlat om en uppgörelse mellan två eller flera grupper och en del av personerna bar eggvapen.

Ordningsvakterna som fanns på plats lyckades inte få kontroll över situationen och kallade på polis. Polisen tömde nattklubben och beslutade att stänga den för natten.

Enligt polisen kunde klubbens allmänna ordning och säkerhet inte upprätthållas. Ingen uppges ha skadats allvarligt i slagsmålet. Polisen utreder händelsen.

Två skadade i slagsmål vid Aura å

Senare på kvällen kallades polisen till ett annat slagsmål på åstranden vid Auragatan. Också vid det här slagsmålet fanns eggvapen, och i det här fallet orsakades livshotande skador, säger polisen. Två personer fördes till sjukhus.

Utöver slagsmålen i Åbo kallades polisen till en knivhuggning på salutorget i Björneborg. En man fick livshotande skador. Fallet utreds som brott mot liv och hälsa.

Under natten grep polisen flera personer som misstänks för diverse brott och även personer som uppträdde aggressivt eller störande.

Misshandel i centrum

Utöver gängbråken utreder polisen också misshandelsfall i centrum. Strax före ett larmades polisen till korsningen vid Slottsgatan och Auragatan. På plats fanns flera personer, varav två var skadade. Räddningstjänst gav första hjälp på plats och ett av offren fördes till akuten för vidare vård.

Den misstänkta, en 17-åring, flydde från platsen men anmälde sig själv till polisen på lördagen. Polisen informerar i det här skedet inte mer om fallet.

Enligt kriminalkommissarie Jari Riiali verkar fallet inte vara kopplat till gängbråket på nattklubben.

En 20-åring blev vid fyratiden på morgonen misshandlad vid samma korsning. Offret fördes till sjukhus och polisen har anhållit två 20-åringar, misstänkta för misshandeln.

Källa: Polisinrättningen i Sydvästra Finland

Artikeln uppdaterades 10.7.2021 klockan 10.05 och klockan 12.43 med mera information.