Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Världsettans finalsaldo fortfarande prickfritt – Ashleigh Barty mästare i Wimbledon: "Sov knappt i natt"

Ashleigh Barty spelar i Wimbledon.
Bildtext Ashleigh Barty tog hem Wimbledon.

Ashleigh Barty är ute på en lång turné. Hon återvänder inte till Australien förrän den här säsongen är slut – och då kommer hon åtminstone att ha med sig trofén från Wimbledon. Världsettan vann en välspelad damfinal.

Först ett serveess, sen en boll i nätet från Karolina Pliskova. Där de avgörande ögonblicken i damernas final i Wimbledon.

Till slut var det Ashleigh Barty som fick klättra upp till sina närmaste på läktaren, krama om dem och fira en efterlängtad titel.

– Jag kommer verkligen inte ihåg matchbollen, men att få uppleva det här är bättre än jag kunde föreställa mig. Jag sov knappt i natt, men när jag kom in här kändes det som hemma. Det känns otroligt att kunna dela den här stunden med mitt team, säger en väldigt glad Barty i segerintervjun.

– Jag skulle bara fortsätta kriga ute på banan efter att Karolina vann det andra setet. Jag visste att det skulle bli en tuff kamp.

Trots att Barty har varit världsetta i tennis sen 2019 saknar hon de riktigt stora meriterna. Inför dagens match hade Barty bara spelat i en grand slam-final, Franska öppna 2019.

Nu kan hon addera en andra finalupplevelse – och åtminstone är finalsaldot prickfritt. Australiern tog sin andra grand slam-titel efter tresetaren.

– Jag kan bara tacka alla som är här i dag. Ni gjorde min drömdag så speciell.

Wimbledon

Damsingel, final:

Ashleigh Barty–Karolina Pliskova 6–3, 6–7 (4–7), 6–3