Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stora missräkningen i Mariehamn: Åland United tappade poäng mot bottenlag

Programmet är inte längre tillgängligt

Åland United klarade inte av att fullborda en perfekt vecka. Dagar efter segern i toppmötet kom en klar plump i protokollet mot bottenlaget Ilves.

Det var muntra miner på Åland Uniteds bussresa hem från Kuopio tidigare i veckan. Regerande mästaren var tvingat att slå serieledaren KuPS – och gjorde också det.

– Som tur tog vi tre poäng. Annars hade det blivit en för stor lucka framåt, sa Anna Westerlund efter matchen.

Några dagar senare kom en stor missräkning i Mariehamn. Nästjumbon Ilves gjorde livet surt för topplaget Åland United och stal poäng med sig hem.

Gästerna ledde i paus med 2–1, men efter en timme kvitterade Monica Hagström. Hennes inlägg blev i slutändan en helt perfekt lyra som gick rakt i mål.

Mer än så blev det ändå inte för Åland United och det är en solklar plump i protokollet. Laget är ny tabelltvåa, men TiPS har två matcher mindre spelade och står också på 24 poäng.

Serieledaren KuPS har i sin tur 28 pinnar. Både KuPS och TiPS spelar på söndag.

KPV går tungt

I Karleby gick det inte mycket bättre för KPV. I division 1-mått mätt är satsningen stor i KPV, men resultaten på planen har varit riktigt magra i år.

I dag kom nionde raka matchen utan seger – efter en kvittering på stopptid från Klubi 04.

Kai Meriluoto satte 2–2 för gästerna och såg till att hålla KPV på fyra poängs avstånd i botten. KPV ligger sist i serien efter tio omgångar.

Nästjumbon Jippo spelade i sin tur 1–1 mot MuSa i dagens andra division 1-match. I den extremt jämna tabellen leder MuSa serien för tillfället.

Videobilder från Ruutu.

Fotboll

Nationella ligan:

Åland United–Ilves 2–2 (1–2)

Division 1, herrar:

KPV–Klubi 04 2–2 (1–1)

Jippo–MuSa 1–1 (1–0)