Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kaos runt Wembley inför EM-finalen – supportrar utan biljett försökte storma in på arenan

Wembley i London.

Timmarna före avspark i EM-finalen i London kantades av oro. Engelska medier rapporterar om försök att ta sig in på Wembley och videor på sociala medier visar kaos i stan.

Fotbolls-EM avslutas med finalen mellan England och Italien på söndag. Matchen spelas på Wembley i London – och ett guldtörstande England har fotbollsfeber.

Det stora intresset för matchen har dock slagit över i våldsamheter, skriver engelska medier. Enligt The Guardian försökte personer utan en finalbiljett att bryta sig in på matcharenan.

”Fans har hoppat över avspärrningar, men de har inte fått någon tillgång till arenan, så det finns ingen oro kring att arenan ska behövas stängas ner. Det finns ingen oro att finalen inte ska kunna spelas”, uppger The Guardian att Uefa meddelar.

”Säkerhetsåtgärder aktiverades snabbt i de relevanta områdena och det var inga supportrar som tog sig in på arenan utan biljett”, rapporterar en talesperson från Wembley.

Också oroligheter på stan

Ungefär 60 000 åskådare förväntas vara på plats på läktarna under finalen.

På stan har det också blivit stökigt, uppger AFP. Det ska ha kastats föremål såsom trafikkoner och burkar och engelska supportrar ska ha betett sig sig aggressivt.

Videor på sociala medier visar också på oroligheter.

Finalen startar klockan 22 och sänds i Yles kanaler.