Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

“Det var stundvis svårt för polis och räddningspersonal att ta sig fram” – polisen beklagar den allmänna likgiltigheten under regattahelgen i Hangö

Från 2021
Några H-båtar i vattnet.
Bildtext Hangöregattan är en seglingstävling. Men förutom seglare brukar regattaveckoslutet besökas av en mängd festande gäster som i år inte fick gott betyg i uppförande.
Bild: Peter Lindholm

Polisen beskriver regattahelgen i Hangö som livlig och klart mer arbetsdryg än de senaste åren. Polisen hade över 100 uppdrag och bland de fall som polisanmäldes fanns en våldtäkt och stölden av en restaurangs kassa.

– Årets regattahelg var ur polisens synvinkel livlig och klart mer arbetsdryg än de senaste åren. Det säger Markus Ramstedt vid polisen i västra Nyland.

Regattahelgen i Hangö innebar för polisen ungefär 120 uppdrag mellan fredagseftermiddagen och måndagsmorgonen (9-12.7).

Mest handlade om störande beteende och flera fall av misshandel. Livligast var det också enligt Ramstedt mellan natten till lördag och natten till söndag.

– Den stora folkmängden i Östra hamnen samt en väldigt allmänt förekommande likgiltighet att ge väg åt utryckningsfordon, gjorde det även stundvis svårt för polis och räddningspersonal att ta sig fram till brådskande larmuppdrag, säger Ramstedt.

Det gjordes också flera polisanmälningar under regattahelgen. En av anmälningarna gällde en våldtäkt i en privat bostad.

Bland polisanmälningarna fanns också ett fall där en restaurangs växelkassa hade stulits under tiden restaurangen var öppen.

Också tolv fall av misshandel polisanmäldes, tre av dem undersöks nu som grov misshandel.

Dessutom polisanmäldes sju fall av straffbart bruk av narkotika och ett fall av rattonykterhet.

Diskussion om artikeln