Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nooralotta Neziris OS-dröm i kras – skadade baklåret på träning

Från 2021
Uppdaterad 12.07.2021 17:28.
Nooralotta Neziri lutar huvudet mot handen när hon pratar med sin tränare
Bild: Yle/Magnus Eklöv

Efter karriärens bästa inomhussäsong hände det som inte får hända. Nooralotta Neziri skadade baklåret på träning förra veckan och OS-drömmen slogs i spillror.

Häcklöparen Nooralotta Neziris säsong är över. OS-satsningen likaså.

Det var förra veckan under en träning som hon råkade ut för en baklårsskada. Magnetröntgenbilden avslöjar att det handlar om en liten bristning i vänstra baklåret, men hon kan inte löpa.

– Jag försökte löpa i lördags för att se hur det känns, men det gjorde ont direkt, säger Neziri enligt friidrottsförbundets pressmeddelande.

OS i Tokyo har länge varit den 28-åriga häcklöparens stora mål. Besvikelsen är stor, då hon precis hade blivit kvitt sina ryggproblem.

– Det här är karriärens största bakslag, speciellt efter en sådan inomhussäsong. Jag grät i två dagar, men det hjälps inte. Det är bara att svälja besvikelsen. Karriären fortsätter och jag siktar fortfarande på en medalj i en stortävling.

Under inomhussäsongen löpte Neziri nytt nationsrekord på 60 meter häck 7,91 och slutade fyra i inomhus-EM i Torun. I april drabbades hon av en stressfraktur i ryggen och hade precis återhämtat sig från den skadan, när olyckan igen var framme. Enligt Neziri var hon tvungen att ändra på sin träning på grund av ryggproblemen.

För en och en halv veckan sedan löpte hon 13,11 i Vasa och då såg det ännu ljust ut.

– Efter tävlingen kändes det att formen blir bättre och att jag är på väg till Tokyo, men i måndags förra veckan sade kroppen upp kontraktet, konstaterade en besviken Neziri i förbundets pressmeddelande.

Helsingin Sanomat var först med nyheten.

Diskussion om artikeln