Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Världsfemman på damernas tennislista ratar OS – orsaken stavas covid

Från 2021
Bianca Andreescu i svart spelblus med boll och racket i handen.
Bildtext Det blir inget spel i Tokyo för kanadensiska tennishoppet Bianca Andreescu.
Bild: imago images/Nordphoto/ All Over Press

Med tio dagar till invigningen väljer kanadensiska tennisstjärnan Bianca Andreescu att hoppa av OS i Tokyo. Utmaningarna som pandemin medför blir för stora, anser femman på WTA-rankningen.

Andreescu vann US Open för två år sedan och har som bäst varit fyra på världsrankningen. Men i Tokyo kommer hon inte att slåss om OS-medaljer.

– Jag har tagit det väldigt svåra beslutet att inte spela i Tokyo-OS senare denna månad, berättar Andreescu på sitt Instagramkonto.

– Jag har drömt om att representera Kanada i OS sedan jag var en liten flicka, men med alla utmaningar som möter oss med pandemin vet jag innerst inne att det här är rätt beslut för mig. Jag ser fram emot att spela för Kanada i Fed Cup i fortsättningen, och att vara med i OS i Paris 2024, skriver Andreescu till sina knappt 700 000 följare på Instagram.

50-50 för Djokovic

Tidigare har också USA:s Serena Williams dragit sig ur turneringen där Naomi Osaka meddelat att hon tänker spela på hemmaplan i Japan.

På herrsidan har bland andra världstrean Rafael Nadal från Spanien och österrikiska världssexan Dominic Thiem lämnat återbud. Denis Sjapovalov kommer inte att spela för Ryssland i OS och också australiern Nick Kyrgios har tackat nej.

Två riktigt stora namn överväger fortfarande om det blir OS-deltagande eller inte. Serbiska suveränen Novak Djokovic som i söndags vann Wimbledon sade efter segern i London att det är 50-50 när det gäller hans OS. Inte heller schweiziska veteranen Roger Federer har lämnat något besked.

Diskussion om artikeln