Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Spanska medier: Messi och Barcelona överens – men stjärnan tvingas dumpa lönen

Lionel Messi jublar.
Bildtext Messi uppges stanna i FC Barcelona

I två veckor har Lionel Messi stått utan kontrakt, nu rapporterar spanska medier att Messi och FC Barcelona har nått en överenskommelse. Stjärnan stannar i Barça de följande fem åren, men tvingas dumpa lönen med nästan 50 procent.

Det går ingen nöd på Lionel Messi, som själv befinner sig på semester efter den efterlängtade segern i Copa América. När han väl har semestrat färdigt kan han dra på sig den bekanta klubbtröjan igen.

34-åringen har enligt uppgifter till spanska medier nått en överenskommelse med FC Barcelona om ett femårskontrakt mot att han går ner i lön med nästan 50 procent. Det tidigare kontraktet som löpte ut i slutet av juni var värt cirka 500 miljoner euro.

Pengar uppges ändå inte ha varit problemet. FC Barcelonas ekonomiska läge är visserligen klart sämre nu på grund av coronapandemin, något som argentinaren också är mycket medveten om. Det har också ryktats om att FC Barcelona kanske skulle sälja Antoine Griezmann, för att kunna hålla kvar Messi, men i och med Messis lönesäkning ser det ut som att också den frågan är löst.

Den stora tvisten uppstod i fjol då han kom ihop sig med klubbens ordförande Josep Maria Bartomeu och meddelade att han ville lämna klubben. Kontraktet stoppade honom då från en flytt och nu när klubben har en ny ordförande i Joan Laporta är läget ett helt annat.

Det officiella beskedet om kontraktsförlängning väntas i slutet av månaden.

Källor: El País, Diario Sport, ESPN