Hoppa till huvudinnehåll

Sport

BK-46 förstärker med centern Markus Viitkar: "Jag vill ge mitt allt, utvecklas som spelare och tillsammans med laget"

Markus Viitkar
Bildtext Markus Viitkar ansluter till BK-46

23-åriga Markus Viitkar är Karisföreningens senaste tillskott. Viitkar kommer närmast från HC Tallinn och ser fram emot att få utvecklas som spelare i BK. Vid sidan av handbollen ska han studera svenska vid Lärkkulla folkakademi.

Viitkar har spelat handboll sedan han började skolan och representerade senast HC Tallinn, som förra säsongen spelade några matcher i grundserien i den finländska handbollsligan. I matchen mot BK gjorde han tre mål.

– Jag ville prova något nytt och spela handboll i en ny miljö vilket kontraktet med BK ger mig möjlighet till. BK har dessutom ett bra lag, nivån har blivit bättre år för år, säger Markus Viitkar i klubbens pressmeddelande.

Viitkar har deltagit i klubbens träningar och han tycker att det ser lovande ut. Hans egna målsättningar för säsongen är solklara:

– Jag vill ge mitt allt, utvecklas som spelare och tillsammans med laget. Förhoppningsvis vinner vi också så många matcher och troféer som möjligt.

Redan tidigare stod det klart att Oscar Kihlstedt återvänder till BK-46 nästa säsong och att Rony Levén förstärker i målet. Av A-juniorerna får Jonathan Ekman, Markus Ojala och Jonathan Roos axla ansvar i herrlaget. Miska Henriksson och Alex Lignell har båda förlängt och fortsätter gör också Oliver Nordlund, Linus Sjöman och Sebastian Säkkinen som alla har ett år kvar av sitt nuvarande kontrakt.

Källa: BK-46: pressmeddelande