Hoppa till huvudinnehåll

Sport

EM:s bästa spelare flyttar till Paris – PSG värvar Gianluigi Donnarumma gratis

Gianluigi Donnarumma visar tummarna upp.
Bildtext Gianluigi Donnarumma glänste i EM.

Gianluigi Donnarumma gjorde ett fenomenalt EM och nu är hans arbetsgivare för nästa säsong klar. Italienaren har skrivit på ett femårigt kontrakt med Paris Saint-Germain.

Donnarumma är bara 22 år men har varit given mellan stolparna i AC Milan i flera år. Den reslige burväktaren debuterade i laget bara16 år gammal och hann spela 215 Serie A-matcher.

Den här sommaren var han en stor orsak till att Italien korades till Europamästare. Donnarumma räddade bland annat Bukayo Sakas straff som säkrade guldet mot England.

Samtidigt har det redan en längre tid ryktats att han lämnar Milano. Hans gamla klubb har dessutom redan hämtat in en ersättare – franska mästarmålvakten Mike Maignan från Lille.

Donnarummas kontrakt med Milan var slut och han går nu gratis till PSG. Kontraktet är femårigt.

– Jag är glad över att få komma till den här enorma klubben. Jag är redo för att ta mig an nya utmaningar och fortsätta växa. Jag vill vinna så mycket som möjligt med PSG och skänka glädje till supportrarna, kommenterar 22-åringen på klubbens webbplats.

Den franska tidningen L'Equipe har tidigare uppgett att italienaren skulle tjäna 10 miljoner euro per säsong i Paris. I klubben finns också den tidigare förstekeepern Keylor Navas kvar.

Donnarumma valdes i söndags till EM:s bästa spelare och vaktade målet i den officiella stjärnelvan.