Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Toppstallet i Tour de France föremål för polisrazzia – långt in på natten: "De tackade efteråt"

Från 2021
Uppdaterad 15.07.2021 14:42.
Dylan Teuns cyklar efter målgång.
Bildtext Bahrain Victorious Dylan Teuns tog hem den åttonde etappen av årets Tour de France.
Bild: Shutterstock/All Over Press

Tour de France-laget Bahrain Victorious hamnade i blåsväder efter onsdagens etapp. Man ska ha haft polisbesök långt in på småtimmarna – men stallchefen tonar ned dramatiken.

Stallet bekräftar att man haft polisbesök på onsdagskvällen, efter den 17:e etappen av Tour de France.

Reuters källor rapporterar att polisens intresse handlade om dopningsmisstankar och att ett dussintal poliser letade ända till klockan två på natten.

För Cyclingnews berättade man från stallet att lagbussen, samt idrottarnas och stallpersonalens hotellrum blivit undersökta. Ingen greps, men träningsprotokoll blev konfiskerade.

Stallchefen Milan Erzen tonade ned det skedda.

– De störde cyklisterna i en timme och efter det sa de tack. De förklarade inte orsaken till razzian, men vi kommer att ta reda på det via advokater senare idag, sa lagchefen Erzen för sajten.

Enligt Reuters-journalisten Julien Prétot har polisen synat stallet sedan i fjol. Teamet ska varit föremål för anonyma dopningsmisstankar efter fina insatser i Giro d’Italia och på Critérium du Dauphine, enligt Le Parisien.

Senare på torsdagen stod det klart att en förundersökning inletts mot stallet. Enligt fransk åklagare är orsaken till förundersökningen "förvärv, transport, besittning, import av ett förbjudet ämne eller förbjuden metod för användning av förbjudet ämne av en idrottsman, utan medicinsk orsak".

Bahrain Victorious toppar för tillfället lagtävlingen i Tour de France. Lagets bästa cyklist i sammandraget är Peio Bilbao, som är knappt 13 minuter efter totalledaren Tadej Pogacar från Slovenien.