Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ursula Wikström startade urstarkt då Europatouren är tillbaka i Finland efter paus på tio år – OS-golfarna Matilda Castren och Sanna Nuutinen grämde sig efter första rundan

Från 2021
Ursula Wikström spelade en riktigt bra första runda i Åbo.
Bildtext Ursula Wikström spelade en ypperlig första runda på hemmaplan på Europatouren.
Bild: Lehtikuva

För första gången på tio år spelas en deltävling på Europatouren i Finland. Ursula Wikström som jagat en deltävlingsseger i snart två decennier startade riktigt starkt i Åbo. Jag är riktigt segerhungrig – jag har ju ändå jagat en seger i 18 år, säger Wikström till Yle efter öppningsrundan.

Europatourens finländska damer är tillbaka på hemmaplan, och Ursula Wikström trivdes utmärkt i Åbo under den första rundan då Europatouren gjorde comeback i Finland.

Wikström ligger på fem slag under par efter den första rundan och ledde tävlingen efter att den första gruppen spelat klart. Tvåan Magdalena Simmermacher från Argentina använde sig av två slag mer än Wikström, medan Atthaya Thitikul som leder Europatouren och också spelade i samma grupp ligger på två under par efter öppningsrundan.

Wikström har tävlat på Europatouren i snart 20 år men aldrig vunnit en deltävling. Sju gånger har 41-åringen varit tvåa – nu vill hon uppnå sin första seger.

– Jag är riktigt segerhungrig, jag har ju ändå jagat segern i 18 år. Men det är mycket som återstår av tävlingen och det kommer inte vara lätt, säger Wikström till Yle Urheilu.

– Det kändes avslappnat och för första gången på länge kom jag åt att spela inför hemmapubliken, gladde sig Wikström som framförallt var nöjd med puttningen.

OS-golfarna inte nöjda

Finlands mest framgångsrika golfare Matilda Castrén blev i juni historiskt första finländare att ta hem en tävling på LPGA-touren i USA, och är på väg till OS i Tokyo – precis som Sanna Nuutinen.

Bägge laddar upp för OS i Åbo den här veckan, men ingendera var speciellt nöjd med öppningsrundan.

Båda landade på 71 slag, det vill säga på par, under den första rundan.

Matilda Castren på Europatourens deltävling i Åbo.
Bild: Lehtikuva

Nuutinen noterades för två birdien och två bogeyn, tyckte greenen var långsam och grämde sig över sin runda. Precis som Castren, som bara hade en birdie.

– Det är alltid roligt att börja med en birdie, men det här resultatet grämer nog. Det löpte inte på så bra och var långt från en pangrunda, konstaterade Castren efter rundan.

Deltävlingen i Åbo pågår under tre dagar och avslutas på lördag då de 60 bästa gör upp om segern på den sista rundan.

Diskussion om artikeln