Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lando Norris är inte i fullt slag inför hemmaloppet – har haft svårt att sova efter hemska EM-finalupplevelsen: "Måste arbeta på det mentala"

Uppdaterad 16.07.2021 08:53.
Lando Norris går på banan.
Bildtext Lando Norris har en skrämmande söndag bakom sig.

Söndagens EM-finalupplevelse blev tuff både fysiskt och psykiskt för McLarens Lando Norris. Britten skakades av ett rån efter att ha sett en fotbollsmatch på plats för första gången. "Jag är inte i perfekt skick", erkänner Norris för Sky Sports.

Söndagens EM-final blev en stor besvikelse för värdlandet England och utanför Wembley var det stökigt både före och efter match. Flera personer greps och poliser skadades.

En som drabbades av kaoset var formel 1-föraren Norris, som blev bestulen på sin dyra klocka i tumultet. En av rånarna ska ha hållit fast britten, medan en annan samtidigt tog hans klocka.

Helgen efter dramat är det nu dags för Storbritanniens gp på Silverstone. Publikfavoriten Norris erkänner att söndagens incident påverkat honom.

– Jag ska inte ljuga, jag har mått bättre. Jag är inte i perfekt skick, säger han till Sky Sports.

"Har inte sovit så bra"

Enligt tv-kanalen ska McLaren-stjärnan ha blåmärken från rånet, men inget som påverkat hans förberedelser till helgen.

– Det finns arbete att göra med det mentala. Förstås har jag snackat mycket om det som hänt, mental styrka är viktigt. Jag har inte sovit så bra, och så vidare.

EM-finalen mellan England och Italien var den första fotbollsmatchen som 22-årige Norris sett på plats.

– Det här är inte idealiskt och jag är lite mörbultad. Men jag är inte den som har det värst efter den kvällen.

– Jag ska jobba vidare och se till att jag är i bästa möjliga form. Jag känner att jag kan gå ut och fokusera på det jag behöver göra, vilket är huvudsaken.

F1-helgen på Silverstone bjuder på ett nytt program. Kvalet körs redan i kväll, medan lördagens 100 kilometer långa sprinttävling avgör startordningen i söndagens race.