Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kasper Hämäläinen gjorde comeback i bottenmötet – andra TPS-nyförvärvet bad om ursäkt av fansen efter missat jätteläge: "Borde ha nätat"

Från 2021
Uppdaterad 17.07.2021 08:46.
Kasper Hämäläinen med händerna bakom nacken.
Bildtext Kasper Hämäläinen (arkivbild).
Bild: imago images / Newspix/ All Over Press

Blir Kasper Hämäläinen TPS räddning i division 1? Veteranen var tillbaka i svartvitt i går – och fick höra fansens burop efter ett mållöst kryss mot jumbon KPV. Åbolagets andra nyförvärv Ilari Mettälä kunde ha gjort en pangdebut, men missade ett superläge.

TPS och KPV hör till lagen med störst resurser i ettan. Båda har floppat rejält – KPV är sist av alla efter elva matcher, och TPS är på nionde plats.

I en superjämn division 1-tabell är avståndet till toppen inte på något sätt omöjligt, och i Åbo förväntas säsongen nu få en ny vändning. Orsaken stavas Kasper Hämäläinen.

34-åringen var tillbaka i finländsk fotboll för första gången sedan 2009 i gårdagens bottenmöte på Kuppis. Hämäläinen byttes in efter paus, och fick nästan direkt ett nickläge.

Men inte heller nyförvärvet från Jablonec lyckades spräcka KPV-målvakten Sergej Lazarevs nolla och TPS usla hemmatrend fortsätter. Laget har inte vunnit en enda av sina matcher på hemmaplan denna säsong.

– Vi lyckas inte riktigt vinna våra matcher. För mig var det viktiga 45 minuter, det är länge sedan jag spelat. Snart får man upp farten och det är roligt att vara hemma, sa Hämäläinen på TPS hemsida.

Mettälä bad om ursäkt

Det var inte bara Hämäläinen som var nygammal i TPS-offensiven. Också Ilari Mettälä var tillbaka i den svartvitrandiga dressen.

TPS öste på framåt och det var Mettälä, senast i Ilves reservlag, som fick det gyllene läget. 27-åringens försök på en retur från närhåll gick högt över.

På Twitter bad Mettälä om ursäkt av fansen efter den grova bommen.

– Jag borde ha nätat. Det finns inga ursäkter. Nästa gång går den in, skrev nyförvärvet.

– Det föll inte på dig. Framåt, var svaret från fansens konto.

– Killarna var besvikna i omklädningsrummet, eftersom de gav allt. De tryckte på till slut och skapade tillräckligt med chanser, kommenterade TPS coach Jonatan Johansson, som var nöjd med den nya duons insatser.

Resultat

Division 1:

TPS–KPV 0–0

Publik: 1  598

Nationella ligan:

HPS–PK 35-Vanda 1–1 (0–1)

5' Oona Sevenius 0–1

75' Helmi Vapola 1–1

Publik: 249

Diskussion om artikeln