Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Borgå simhall slår upp sina dörrar på måndag – för första gången sedan november

Från 2021
Simmare i simhall.
Bildtext Borgå simhall stängdes i samband med de coronarestriktioner som infördes i slutet av november. Nu öppnar den för alla efter en flera månader lång väntan. Arkivbild.
Bild: Yle/Mikael Kokkola

Simhallen stängdes i november i samband med de coronarestriktioner som infördes då. Nu öppnar den igen – en glädjenyhet för dem som väntat i månader.

"Simhallen önskar alla nya och tidigare kunder välkomna efter den långa pausen i verksamheten. Kunderna bör fortfarande följa anvisningarna om säkerhetsavstånd och handhygien", påpekar Per Högström som är chef för idrottstjänster vid Borgå stad i ett pressmeddelande.

Simhallen öppnar för allmänheten klockan 6.15 måndagen den 26 juli.

Den är öppen vardagar, måndag till fredag, mellan klockan 6.15 och 21. Kassan stänger en timme innan hallen stängs.

De två första veckosluten, 31.7–1.8 och 7–8.8, är hallen fortfarande stängd. Från och med den 9 augusti är hallen öppen alla dagar från måndag till söndag. Under veckosluten är simhallen öppen mellan klockan 10.30 och 18.

Simhallens seriebiljetter gäller fortfarande. De som har specialsimkort kan be simhallens kassa att beakta den tid då simhallen var stängd.

Simskolor för barn ordnas normalt i simhallen under de två första veckorna från 9 på morgonen ända fram till kvällen, och då är bland annat undervisnings- och hoppbassängen delvis reserverade för ändamålet.

Simhallens övriga bassäng- och salgrupper startar under senare delen av augusti.