Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lottat i handbollscuperna: Dickens damer möter italienska grundserietrean, motståndet för BK:s herrar klarnar senare

Från 2021
Dickens Kira Itkonen och Jessika Gammals peppar upp varandra.
Bildtext Dickens Kira Itkonen och Jessika Gammals får mäta sina krafter mot italienskt motstånd i höst.
Bild: Finlands handbollsförbund (Kalle Parkkinen/Newspix24)

Tre finländska lag deltar i europacuperna i handboll 2021/22. Lottningen av matchparen ägde rum i dag. Regerande finländska mästaren Dicken möter SSV Brixen Südtirol från Italien i första omgång av damernas European Cup. BK-46 inleder European Cup för herrar i andra omgången medan mästarlaget Cocks får spela i gruppspelet i European League.

Dickens damer deltar i eurocuperna för första gången sedan säsongen 1982/83. Den kommande motståndaren SSV Brixen Südtirol placerade sig på tredje plats i grundserien i den italienska ligan den gångna säsongen och åkte ut i semifinal i slutspelet.

Matcherna i den första omgången av European Cup spelas 16–17 oktober. Dicken inleder på hemmaplan i Britas och returmötet i Italien spelas en vecka senare.

BK-46 möter österrikiskt eller ryskt lag

Det har också gått flera år sen BK-46 senast deltog i eurocuperna. Förra säsongens finländska cupmästare var senast med 2003/04.

BK-46 deltar i European Cup och man går in i turneringen med en hemmamatch i den andra omgången. Där ställs man mot vinnaren från ett av matchparen i första omgången: SG Handball Westwien från Österrike eller ryska SGAU-Saratov.

SG Handball Westwien har vunnit den österrikiska ligan fem gånger. Senaste säsong slutade man femma i grundserien och man åkte ut i kvartsfinalskedet av slutspelet. Saratov placerade sig på sjätte plats i den ryska ligan den gångna säsongen.

Mästarklubben Cocks, som deltagit i Champions League ett par gånger, hade tillräckligt med rankningspoäng för att direktkvalificera sig för gruppspelet i European League.

Cocks värv i European League inleds den 19 oktober. Grupperna, som lottas den 30 september, består av sex lag så Cocks får spela åtminstone tio matcher mot tufft europeiskt motstånd i höst.

Diskussion om artikeln