Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Svenska tennislöftet Leo Borg förlorade direkt i Tammerfors – pappa Björn på läktaren: "Han säger att jag inte kan någonting om sporten"

Uppdaterad 20.07.2021 22:03.
Leo Borg spelar tennis.
Bildtext Leo Borg är för tillfället på tjugonde plats på världsrankningen för juniorer.

Björn Borg är en legendar inom sporten, och det har sonen Leo lärt sig under tenniskarriärens lopp. Det 18-åriga tennislöftet tar ingen press av pappans meriter. "Han går sina egna vägar", intygar pappan för Yle Urheilu i samband med Tammerfors ATP Challenger-turnering.

Ett av de intressantaste namnen i veckans ATP Challenger-turnering i Tammerfors är med tack vare ett wild card.

Leo Borg, 18, finns inte bland de 2000 bästa på ATP-rankningen, men var tidigare i år uppe på plats 12 på juniorernas världsrankning. Nu jagar han värdefull erfarenhet från herrturneringar – med pappa Björn på läktaren i Tammerfors.

Den svenska tonåringen har lärt sig att leva med sin pappas status inom sporten.

– När jag var mindre kunde det vara svårt med honom som pappa och alla frågor som kom med det, men nu tar jag bara allt som det kommer.

– Han har varit grymt bra och det kommer alltid att följa med mig. Jag känner ingen press av det, jag har lärt mig hur man hantera läget, berättar Leo Borg för Yle Urheilu innan sin match i öppningsrundan i Tammerfors.

Björn och Leo Borg på blid tillsammans.
Bildtext Björn och Leo Borg i Tammerfors.

Björn Borg: "Leo hanterar pressen bra"

18-åringen är van med att hans far kan stjäla uppmärksamheten. Borg säger att han vant sig med det – vilket hans pappa skriver under.

– Han går sina egna vägar. Han måste träna och utvecklas själv, och göra sina egna turneringar.

– Klart att han möter på en del press, men det har han hanterat bra. Jag försöker ge honom råd, men han säger bara att jag inte fattar något om tennis, skrattar 65-åringen.

I singelturneringen i Tammerfors blev det respass direkt för Leo Borg. Argentinaren Nicolas Kicker vann med klara 6–3, 6–0.

I dubbelturneringen ska Borg spela med hemmahoppet Otto Virtanen (ATP-523). Finländaren gick vidare från den första omgången i singelspelet efter att ha slagit franske kvalspelaren Arthur Cazaux med 3–6, 7–6 (7–5), 6–2.

Intervjuerna gjordes av Yle Urheilus Sari Sirkkiä-Jarva.