Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lovande resultat för Honka i Conference League – fixade kryss i Slovenien

Uppdaterad 20.07.2021 22:29.
Jean Marie Dongou firar mål.
Bildtext Jean Marie Dongou kvitterade i Slovenien (arkivbild).

Honka har nästa vecka en fin chans att ta sig vidare från den andra kvalomgången i Europa Conference League. Esbolaget fixade ett kryss i Slovenien på tisdagskvällen.

I fotbollsligan har Honka hittills haft en tung säsong och man ligger lägre ned i tabellen än vad många väntat sig.

Mot slutet av förra månaden började ligaåttan få fason på resultaten och i nya klubblagsturneringen Europa Conference League krånglade man sig vidare efter att ha avgjort matchparet mot Runavik i returmötet på Färöarna.

Nu har man ett fint utgångsläge inför returmötet i den andra kvalomgången. Esbolaget sågs som en underdog inför mötet med slovenska NK Domzale, vars spelartrupp bedöms av Transfermarkt vara dubbelt så värdefull som Honkas (6 miljoner euro – 3 miljoner euro).

Slovenerna fick börja på hemmaplan och hade grepp om spelet i dagens öppningsmöte. Domzale tog ledningen i den 69:e minuten då en ledig Arnel Jakupovic kunde nicka in bollen från närhåll.

Honka fick ändå en del farliga lägen i matchen och kvitterade i 76:e minuten.

Två hemmaspelare hade lämnat liggandes på gräset efter närkamper, men gästerna fortsatte att anfalla och utnyttjade ytorna. Jonas Levänen hittade Jean Marie framför målet, och kamerunierns mål betyder att matchparet är helt öppet inför nästa veckas retur, som spelas i Helsingfors på torsdagen.

Resultat

Europa Conference League:

NK Domzale (SLO)–Honka 1–1 (0–0)

69' Arnel Jakupovic 1–0

76' Jean Marie Dongou 1–1

Nationella ligan:

Honka–JyPK 2–0 (1–0)

26' Eveliina Parikka 1–0

87' Inka Kaviola 2–0