Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Milwaukee Bucks fullbordade vändningen – tog första titeln i NBA på 50 år efter stjärnans galna poängsaldo

Uppdaterad 22.07.2021 07:09.
Giannis Antetokounmpo jublar i ett folkhav.

Milwaukee Bucks är mästare i NBA för andra gången i klubbens historia. Bucks besegrade Phoenix Suns i den sjätte finalen med 105–98 och korades därmed till mästare. Jag ville vinna med det här laget, säger Giannis Antetokounmpo som gjorde 50 poäng i matchen.

Milwaukee Bucks inledde svagt mot Phoenix Suns i finalserien. Laget förlorade de två första matcherna men har sedan gjort en mäktig uppryckning, och efter fyra raka segrar fick laget nu lyfta bucklan.

Milwaukee är det femte laget i NBA:s historia som vinner titeln efter att ha legat under med 0–2 i matcher i finalserien.

Milwaukees stora stjärna Giannis Antetokounmpo har varit central i lagets vändning, och nattens final blev som pricken över i:et för greken. Antetokounmpo gjorde hela 50 poäng och tog 14 returer då laget vann med 105–98.

– Jag är otroligt glad över att vi lyckades vinna titeln. Alla spelare gav allt i varje match, säger Antetokounmpo som också valdes till slutspelets mest värdefulla spelare.

"Nu ska vi göra det igen"

Antetokounmpo har spelat för Bucks under hela sin NBA-karriär. I december i fjol tecknade han ett nytt kontrakt med målsättningen att gå hela vägen.

– Jag ville vinna med det här laget och nu ska vi göra det igen, säger han.

Förutom Antetokounmpo har också Khris Middleton spelat för klubben i åtta säsonger.

– Det är lätt att spela med killarna i det här laget, Middleton.

Det har gått hela 50 år sedan Milwaukee vann sin första och senaste titel. Då hade man bland annat Kareem Abdul-Jabbar i laget.

Nu var det alltså Giannis Antetokounmpo som tog klubben till den andra titeln.

– Våra spelare är mästare varje dag, jag kan inte vara mer stolt. Giannis är en otrolig spelare och person, säger tränaren Mike Budenholzer.

Resultat:

Phoenix Suns – Milwaukee Bucks 98–105

Milwaukee mästare efter 4–2 i matcher.