Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Handsprit och avstånd på Raseborgsfestivalen i Karis: "Vår målgrupp är personer som är äldre än 35 och de ska nog klara av att ta ansvar"

Från 2021
Uppdaterad 21.07.2021 18:43.
Tusentals människor på den första Raseborgsfestivalen i juni 2019.
Bildtext Raseborgsfestivalen i Karis arrangerades 2019 och i år blir det dags igen. Om publiken vid estraden packar sig för tätt kommer ordningsvakterna att ingripa i år. Arkivbild från 2019.
Bild: Raseborgsfestivalen

Arrangörerna av Raseborgsfestivalen är inte speciellt oroliga över att evenemanget ska orsaka smittspridning. Petteri Ahomaa från arrangörsstaben säger att festivalen riktar sig till en mognare publik.

– Vår målgrupp är personer som är äldre än 35 år och de ska nog klara av att ta ansvar, säger Ahomaa.

Han konstaterar att den så kallade regattasvansen under seglingstävlingarna i Hangö för en dryg vecka sedan bestod av en betydligt yngre publik.

Raseborgsfestivalen ordnas i Bulevardparken i Karis och kan ta in 8 000 personer till festivalområdet. På festivalområdet kommer att finnas handsprit och borden vid serveringen desinficeras kontinuerligt.

– Vår konferencier Jussi Laaksonen kommer också att påminna publiken om att hålla avstånd och om publiken vid estraden packar sig för tätt ingriper ordningsvakterna, säger Ahomaa.

Han konstaterar ändå att ansvaret främst är hos dem som besöker festivalen.

– Vi litar på vår publik, säger han.


Sex coronafall i Raseborg har kunnat spåras till Hangöregattan

Raseborgs stad meddelar att det under de två gångna veckorna registrerats 18 coronafall i Raseborg. Åtta av de insjuknade är personer som är från andra orter men nu befinner sig i Raseborg. Av de 18 fallen härrör sig sex från Hangöregattan.

Raseborgsfestivalen ordnas fredagen den 30.7 och lördagen den 31.7.

Artikeln uppdaterades klockan 18.43 med uppgiften om att åtta, inte tio, av de insjuknade personerna kommer från andra orter än Raseborg.

Diskussion om artikeln