Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Direkt: Herrarnas fotbollsturnering börjar – finalrepris direkt mellan Brasilien och Tyskland

Från 2021
Uppdaterad 22.07.2021 14:13.
Programmet är inte längre tillgängligt
OS i Tokyo, fotboll herrar, BRA - GER (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

För fem år sedan vann Brasilien OS-guldet på hemmaplan efter straffseger över Tyskland. Nu möts länderna direkt i den första omgången i Tokyo. Spanien går också in i turneringen då man ställs mot Egypten.

Damerna har redan smygstartat sin olympiska fotbollsturnering och nu är det herrarnas tur. 16 lag är med i turneringen och de är indelade i fyra olika grupper.

Först ut är Egypten mot Spanien som sänds direkt i TV2 och på Arenan klockan 10.30. Spanien ställer upp med ett intressant lag och har sex spelare som nyligen representerade landet i EM: Unai Simon, Pedri, Eric Garica, Pau Torres, Dani Olmo och Mikel Oyarzabal.

Egypten hoppades få med Mohamed Salah i laget som en överårig spelare men Liverpool satte stopp för den planen. I stället kommer ett stort ansvar att ligga på den rutinerade duon Mohamed El Shenawy och Ahmed Hegazy.

Programmet är inte längre tillgängligt
OS i Tokyo, fotboll herrar, EGY - ESP (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Brasilien guldfavorit igen

Klockan 14.30 är det dags för en repris på OS-finalen för fem år sedan. Regerande mästarna Brasilien ställs mot silvernationen Tyskland.

Den här gången saknas Neymar men Brasilien är ändå en guldkandidat. I laget finns spelare som veteranen Dani Alves, Sevillas mittback Diego Carlos, Douglas Luiz från Aston Villa och farlige Richarlison från Everton.

Tyskland kommer till OS med ett ungt lag och de tre överåriga spelarna är Max Kruse (Union Berlin), Nadiem Amiri (Bayer Leverkusen) och Maximilian Arnold (Wolfsburg).

33-årige Kruse gjorde elva mål i Bundesliga förra säsongen och spelade sin senaste landslagsmatch i oktober 2015. Arnold och Amiri har även erfarenhet från A-landslaget och ingick i det tyska U21-landslag som vann EM-guld 2017.

Programmet är inte längre tillgängligt
OS i Tokyo, fotboll herrar, BRA - GER (svenskt referat) - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Torsdag 22 juli
10:30 Egypten – Spanien (TV2 och Arenan)
11:00 Nya Zeeland – Sydkorea
11:00 Mexiko – Frankrike
11:30 Elfenbenskusten – Saudiarabien
13:30 Argentina – Australien
14:00 Japan – Sydafrika
14:00 Honduras – Rumänien
14:30 Brasilien – Tyskland (TV2 och Arenan)