Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tudelade känslor för Donskoi efter flyttbeskedet – nu väntar en nystart i Seattle: "Det är så här NHL fungerar"

Från 2021
Joonas Donskoi avlossar ett skott.
Bildtext Joonas Donskoi har gjort sitt i Colorados tröja.
Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved

En nystart i karriären eller hårt slag mot drömmen om Stalney Cup? Joonas Donskois NHL-karriär tar en helt ny vändning efter att han plockats av nykomlingen Seattle Kraken. "Vi fick många bra killar", säger anfallaren till Yle Urheilu.

Seattle Krakens NHL-premiär sker i höst och förra natten var det dags för klubben att plocka spelare till sin trupp i expansionsdraften.

Joonas Donskoi var den enda finländaren bland de 30 valda spelarna. Kraken tog en spelare från varje lag utom Vegas.

Just Donskoi, eller centern J.T Compher, väntades vara aktuella för att plockas från Avalanche.

– Visst har man tänkt på det här i ett par veckor, man har vetat att det kan bli en flytt. Vi har haft både en plan a och b med frun på grund av det här. Det här är en ny chans i min karriär och därför är jag ivrig, berättar Donskoi för Yle Urheilu.

Exakt hur nykomlingens trupp ser ut i höst är ändå inte klart. Mycket hinner hända under sommaren och särskilt anfallsbesättningen kan tyckas vara lite tunn för tillfället.

– Flera bra spelare blev valda. Seattle hade mycket att välja emellan och en del riktiga toppnamn fanns tillgängliga. Det ser helt lovande ut, då vi fick många bra killar. Det blir säkert en hektisk sommar, jag tror att man kommer att göra en del affärer.

Seattle Krakens val i expansionsdraften

Lämnar heta Stanley Cup-kandidaten

Donskois, 29, senaste säsong i Colorados tredjekedja var lyckad. Trots att säsongen var förkortad blev det ett nytt målrekord (17) och han var lagets femte bästa målskytt.

Att lämna en Stanley Cup-kandidat kan tänkas vara en besvikelse.

– Man har ganska tudelade känslor. Klart att jag är lite besviken också. Då jag skrev på ett fyraårigt avtal med Colorado var det ju tanken om Stanley Cup som lockade.

– Två gånger har man missat det målet nu, så klart att man gärna skulle ha varit kvar i den jakten. Men samtidigt reser jag med en stor iver till Seattle. Så här fungerar NHL-businessen.

Till näst ska finländaren försöka bli av med sitt hus i Denver.

– Det är lite kaotiskt, vår sons födsel beräknas till nästa månad, och det försvårar flytten lite. Vi verkar ha hittat en bostad i Seattle och så får vi sälja den här gamla sedan då allt lugnar ner sig.

Donskoi intervjuades av Tommi Seppälä.

Diskussion om artikeln