Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Autosport: Valtteri Bottas aktuell för Räikkönens plats i Alfa Romeo – om Mercedes väljer Russell

Uppdaterad 23.07.2021 17:52.
Valtteri Bottas.
Bildtext Valtteri Bottas.

Båda finländarna i formel 1-serien står utan kontrakt för nästa säsong. Och om Mercedes väljer George Russell framför Valtteri Bottas ser de blåvita ut att kämpa om samma plats hos Alfa Romeo.

Det börjar vara hög tid att förhandla om man ska ha ett F1-kontrakt för nästa säsong.

För tillfället hänger mycket av kontraktscirkusen på vad Mercedes ska göra. Frågan är även i år om det är Valtteri Bottas eller George Russell som ska vara Lewis Hamiltons framtida stallkamrat.

Inför Storbritanniens GP förra veckan sa Bottas till Ilta-Sanomat att man ännu inte satt sig ned vid förhandlingsbordet.

– Ganska många förare har två- eller treårskontrakt med sina stall, så visst skulle det inte vara bästa möjliga läge att flytta nu. Men det är som det är och man får göra det bästa av situationen, sa Bottas då.

Autosport skriver nu att Mercedes tar beslutet senast under sommarpausen, som börjar efter Ungerns GP nästa vecka. Bottas försöker fortfarande övertyga sitt stall om en förlängning, men om han petas ser Alfa Romeo ut att vara aktuellt, enligt sajten.

Räikkönens givna svar om framtiden: "Vet inte"

Bottas har varit öppen med att han vill fortsätta i F1, oavsett stall. "Källor på hög nivå" rapporterar för Autosport att Bottas är ett huvudmål för Alfa Romeo, och att man haft lite kontakt.

Samtidigt skriver man att Kimi Räikkönens fortsättning i stallet ser "allt mindre sannolik" ut.

Motorsport-Total uppger att Bottas redan är i diskussioner med Alfa Romeo.

Räikkönen har som vanligt inte haft något att säga till medierna om framtiden. När tysk press frågade om han tänker sluta efter den här säsongen var svaret välbekant.

– Ärligt talat så vet jag inte ännu. Det var samma frågor i fjol den här tiden, vi får se.

– Om jag väljer att sluta så bryr jag mig inte i vem som tar min plats. Det är inte mitt problem, sa 41-åringen med ett skratt till Sport1.