Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK fick sista ordet mot KTP – Tino Palmasto räddade poäng i matchens sista anfall: ”Aldrig gjort mål så här sent”

Uppdaterad 23.07.2021 21:01.
Tino Palmasto jublar.

KTP var bara sekunder från säsongens andra seger, men Tino Palmasto ville annat. På stopptidens stopptid nickande han in bollen och räddade en poäng för HIFK. Det här var en match som vi borde ha vunnit, säger Palmasto.

Tolv matcher in i säsongen hade KTP bara vunnit en match – mot Haka i mitten på maj. I den trettonde omgången var laget riktigt nära att fixa säsongens andra trepoängare men fick till slut nöja sig med ett kryss.

KTP ledde matchen i två repriser. I första halvlek gjorde Martin Arran mål på straff men Jani Bäckman kvitterade några minuter senare.

I andra halvlek hann Moshtagh Yaghoubi bränna en straff för HIFK innan KTP tog ledningen i den 82:a minuten. Antti Makijärvi fick perfekt träff med högerfoten och dunkade in 2–1.

HIFK forcerade på slutet men KTP såg ut att rida ut stormen, men när stopptiden på fem minuter var över kom kallduschen. I matchens sista anfall var inhopparen Tino Palmasto fri i straffområdet och nickade in kvitteringen.

"En poäng bättre än en förlust"

– Jag har nog aldrig gjort mål så här sent i en match tidigare. Vi har tränat på det här och jag hoppades bara att bollen skulle komma på rätt ställe i straffområdet.

– Det var skönt att göra mål men ännu bättre skulle det ha varit om vi vunnit. Det här var en match som vi borde ha vunnit men en poäng är bättre än en förlust, säger Palmasto till Ruutu efter matchen.

Hos gästerna var det naturligtvis besvikna miner efter slutsignalen.

– Vi behöver poäng och nu tappade vi segern på värsta tänkbara sätt. Vi förtjänade att vinna, men det fanns positiva saker i vårt spel och det ska vi ta med oss, säger Antti Mäkijärvi.

Dagens resultat ledde inte till någon förändring i tabellen. HIFK är kvar på sjätte plats medan KTP fortsättningsvis är nästjumbo.

Resultat:

Fotbollsligan:

HIFK – KTP 2–2 (1–1)
33´ 0–1 Martin Arranz straff
41´ 1–1 Jani Bäckman
82´ 1–2 Antti Mäkijärvi
90+6 2–2 Tino Palmasto

Nationella ligan:

FC Honka – HPS 2–0 (2–0)
11´ 1–0 Inka Kaivola
39´ 2–0 Jasmin Leppioja