Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nu hände det: Rasmus Ristolainen lämnar Buffalo för Philadelphia

Från 2021
Uppdaterad 23.07.2021 21:42.
Rasmus Ristolainen har tillhört Buffalos bästa spelare den här säsongen.
Bild: Gregory Fisher/Icon Sportswire/AOP

Efter åtta säsonger i Buffalo Sabres får Rasmus Ristolainen sin efterlängtade trejd. Han är nu klar för Philadelphia Flyers. I spelaraffären ingår även Robert Hägg och några draftval.

Rasmus Ristolainen har i flera år uttryckt sin frustration över att spela i Buffalo Sabres och öppet talat om klubbyten. Rykten om en flytt har ofta surrat kring Ristolainen men ändå har han stannat kvar i Buffalo.

Under de senaste dagarna har Ristolainens namn på nytt figurerat i potentiella spelaraffärer och den här gången blev det av. Philadelphia Flyers bekräftar att man värvat finländaren.

– Vi är väldigt glada över att få in Rasmus i laget. Med sin storlek, rörlighet och fysik kommer han att bli en viktigt pusselbit, säger Philadelphias general manager Chuck Fletcher.

Philadelphia skickar i väg svensken Robert Hägg till Buffalo samt även ett draftval i första omgången i år och ett val i andra omgången 2023.

Rasmus Ristolainen har ett år kvar på sitt kontrakt som är värt 5,4 miljoner dollar per säsong. När kontraktet löper ut blir han obegränsad fri agent.

Philadelphia har varit aktiva på spelarmarknaden under de senaste dagarna. Laget har bland annat tredjat bort Shayne Gostisbehere och plockat in Ryan Ellis.

Diskussion om artikeln