Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Första hindret avklarat för Djokovic i historiska titeljakten – svåra hettan påverkade Medvedev: ”Bland de värsta förhållandena jag spelat i”

Novak Djokovic slår en boll i OS.
Bildtext Novak Djokovic är solklar guldfavorit i Tokyo.

Favoriterna höll i OS-tennisens första omgång. Både förstaseedade Novak Djokovic och andraseedade Daniil Medvedev slog ut sina motståndare i två raka set.

2021 har hittills varit Novak Djokovics år. Han har vunnit säsongens tre första grand slam-turneringar och nu är han på jakt efter en så kallad ”golden slam”.

För att det ska bli verklighet måste han vinna guldet i Tokyo och US Open i höst. En spelare har tidigare klarat av den bedriften – Steffi Graf vann samtliga fem stora turneringar 1988.

I Tokyo har Djokovic nu tagit sig förbi det första hindret. Han besegrade Hugo Dellien från Bolivia i två raka set (6–2, 6–2)

– ”A walk in the park” för Djokovic. En dryg timme tog det att besegra Dellien och nu är han bara fem matcher från ett OS-guld, sa Yle Sportens kommentator Chriso Vuojärvi efter serbens matchboll.

Hettan nära att knäcka Medvedev

Andreseedade Daniil Medvedev är också klar för andra omgången, men han fick det oväntat tufft mot Alexander Bublik i första matchen.

Medvedev fick en setboll mot sig i andra set men räddade den och spelade sedan hem matchen efter tiebreak. Matchen spelades i gassande sol, och det påverkade Medvedev.

– Jag ska inte ljuga, det här var bland de värsta förhållandena jag spelat i. Det är otroligt varmt och det var tufft för oss båda. Det gäller bara att kämpa sig igenom om man vill vinna, det här är OS och här går man för medalj, sa Medvedev efter matchen.

Novak Djokovic kommer att möta tysken Jan-Lennard Struff i andra omgången medan Daniil Medvedev ställs mot indiern Sumit Nagal.