Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Cassandra Korhonen i storform – säsongens andra hattrick ledde Åland United till seger i toppmötet

Från 2021
Nickduell under ÅU-TiPS.
Bildtext Arkivbild från då lagen senast möttes.
Bild: Nationella ligan

Åland United gör sitt yttersta för att försvara sitt FM-guld i Nationella ligan. På lördagen lyckades ålänningarna slå gästande TiPS med 3–2 efter ett hattrick av Cassandra Korhonen.

Då lagen senast möttes var det TiPS som tog en uddamålsseger i Dickursby. På lördagen var det Åland Uniteds tur att stå värd – och viktiga poäng stod igen på spel.

TiPS låg tvåa inför lördagens omgång i Nationella ligan, medan Åland United låg trea, tre poäng bakom Vandalaget.

TiPS var igen laget som inledde starkare. Jenna Topra gav gästerna ledningen redan i den elfte minuten – men efter det kom United och framför allt Cassandra Korhonen igång.

Korhonen satte in tre bollar redan under den första halvleken och säkrade samtidigt segern. TiPS kom nämligen endast åt att reducera med drygt tio minuter på klockan på Idrottsparken i Mariehamn.

Tvåa i skytteligan

För Korhonen var hattricket redan säsongens andra, sammanlagt har målsprutan nu pangat in 14 bollar under den pågående säsongen. Med det saldot ligger hon tvåa i skytteligan bakom endast 15-målsskytten Gentjana Rochi.

Åland United steg i sin tur upp till tvåa förbi dagens motståndare TiPS i tabellen. Både ÅU och TiPS har 30 poäng. KuPS leder fortfarande ligan med sina 34 poäng.

Tammerforslaget Ilves knappade i sin tur in på försprånget upp till säkrat kontrakt i bottenstriden. Ilves slog PK-35 Helsingfors med 3–2 och ligger nu på nio poäng efter tolv spelade matcher.

HPS, som ligger åtta, har elva poäng. Jumbon JyPK har inte ännu öppnat sitt poängkonto.

Resultat, Nationella ligan:

Ilves–PK-35 Helsingfors 3–2 (2–1)
3’ Rantanen 0–1
18’ Tuominen 1–1
27’ Tuominen 2–1
86’ Koskinen 3–1
90’ Abu 3–2

Åland United–TiPS 3–2 (3–1)
11’ Topra 0–1
15’ Korhonen 1–1
35’ Korhonen 2–1
44’ Korhonen 3–1
80’ Nurmi 3–2

Diskussion om artikeln