Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Nytt tips om Viking Sally-mordet var obefogat: "Har inget med fallet att göra"

Från 2021
Blod på väggen vid brottsplatsen för viking Sally-mordet.
Bildtext Nytt tips om Viking Sally-mordet lämnades in i maj.
Bild: Poliisi

Det nya tipset som lämnades in i maj gällande Viking Sally-mordet har undersökts och har inte lett till ytterligare åtgärder, berättar polisen till nyhetsbyrån STT.

– Tipset har uteslutits eftersom det inte har något med det här fallet att göra, säger undersökningsledare Veli-Matti Soikkeli till STT.

Tipset om mordet på Viking Sally togs emot i maj av försvarets advokat Martina Kronström, som då berättade att tipset hade förmedlats till polisen och att det härstammade från Finland.

Veli-Matti Soikkeli berättar att tipset lämnades in av en kvinna i pensionärsåldern och att polisen hörde kvinnan om tipset och snabbt började utreda saken.

Kvinnan berättade att hon jobbat i ett sjukhus eller en hälsovårdscentral på området som i dag är Sastamala, och att man där hade vårdat en person som haft blodiga kläder.

Enligt Soikkeli blev det snabbt klart i utredningen av tipset att de två fallen inte hade ett samband.

– När vi kontrollerade tidpunkterna passade de inte ihop med tidpunkterna för Viking Sally-mordet. Vi har hört personen som lämnade in tipset, men det här ger ändå inte alibi för någon, säger Soikkeli.

Mordet som skedde ombord Viking Sally 1987 behandlades i Egentliga Finlands tingsrätt i maj och domen föll i slutet av juni. Egentliga Finlands tingsrätt friade den danska mannen som var åtalad för mord och mordförsök.

Åklagaren har uttryckt sitt missnöje om domen, men inget besvär har lämnats in.

Källa: STT