Hoppa till huvudinnehåll

Sport

KPV agerar efter miserabla resultaten – Niklas Vidjeskog tar över efter Kalliokoski

Från 2021
Niko Kalliokoski blickar bakåt.
Bildtext Niko Kalliokoski fick sparken.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

KPV har spenderat sommaren i division 1:s bottenträsk. Nu är tålamodet med Niko Kalliokoski på tränarpallen slut i Karleby. Niklas Vidjeskog ska försöka de vända på klubbens dystra trend.

Ytterligare en derbyförlust mot VPS i lördags blev sista droppen för KPV-ledningen.

Niko Kalliokoski har en lång historia i klubben, men nu är hans dagar på chefstränarposten räknade. Karlebylaget meddelar att Kalliokoski fortsätter med andra uppgifter inom föreningen resten av säsongen då assisterande tränaren Niklas Vidjeskog tar över.

Kronobybördige Vidjeskog anslöt till KPV i fjol och hans son Adam spelar på lagets mittfält. Nu letar man efter en ny hjälpcoach till 52-åringen.

– Jag tror starkt på att det här laget ska kunna vända på trenden snabbt och börja vinna igen, säger nya lotsen på klubbens sajt.

Samtidigt har Vidjeskog lite nya inslag i truppen som Kalliokoski inte hann experimentera med allt för mycket.

Under de senaste veckorna har laget värvat den ivorianska backtalangen Christ Kouadio, danske mittfältaren Kristian Andersen och nigerianske anfallaren Oke Akpoveta. De två sistnämnda kom med en hel del erfarenhet från näst högsta serienivå i Sverige i bagaget.

KPV, som har en av de största spelarbudgeterna i serien, har bara vunnit en match denna säsong. Efter premiärsegern mot Klubi 04 har man gått utan vinst i elva matcher, totalsaldot är åtta pinnar på tolv matcher.